www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Scouting Roden bouwt indrukwekkende toren

16 oktober 2013 Albert Broekman in Drenthe
De toren waar de zender in wordt geplaatst. (Foto Scouting Mensinge)
De toren waar de zender in wordt geplaatst. (Foto Scouting Mensinge)

De scouting Mensinghe in Roden en Staatsbosbeheer werken al jaren prima samen. Het scoutinggebouw staat aan de rand van het landgoed Mensinge en geregeld steken de scouts dan ook de handen uit de mouwen om bijvoorbeeld het Moltmakersstuk de ontdoen van jonge boomopslag. Maar de scouts zijn nu bezig met een heel ander ‘kunststukje’.

Op het terrein wordt een hoge zendmast gebouwd die tijdens de JOTA 2013 van 18 tot en met 20 oktober wordt gebruikt om met scouts in andere delen van de wereld te kunnen communiceren. Wie dus nietsvermoedend het landgoed Mensinge betreedt, weet nu waarvoor die enorme constructie bij het scoutinggebouw dient.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog