www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Jan Tibben al vijftien jaar vrijwilliger

13 november 2013 Albert Broekman in Drenthe
Jan Tibben, goedlachs en vol humor.
Jan Tibben, goedlachs en vol humor.

Door Roelof Blaauw
In het werkgebied van de Kop van Drenthe doen veel vrijwilligers al jaren goed en nuttig werk. Soms valt één van die vrijwilligers extra op door bijzondere omstandigheden. Die ene vrijwilliger is Jan Tibben en het bijzondere is zijn 15-jarig jubileum in dit gebied.

Jan heeft zijn eerste vrijwilligerscontract in oktober 1998 gekregen officieel ondertekend door, toenmalig regiohoofd, Dick Klootwijk. Dat officiële was nodig omdat Jan blijvend in de ziektewet zat na een hersenaandoening maar toch graag vrijwilligerswerk voor Staatsbosbeheer wilde gaan doen. Dat werd administratief werk met vooral werkbrieven en materieelrapporten invullen en een deel van de technische beheerverslaglegging regelen. Daarnaast had Jan ook nog iets met pony’s en koeien maar dat is al weer verleden tijd. Hoewel er wel het één en ander is veranderd door de jaren heen doet Jan dezelfde klussen nog steeds, alleen nu heet dat uren invoeren in Time Tell en kaarten maken in OGIS en uiteraard gaat alles tegenwoordig digitaal.

Het werk dat Jan doet wordt door de collega’s zeer gewaardeerd maar Jan zijn grootste kwaliteit ligt toch aan de koffietafel. Deels zijn dat de vlaaien van Limburgia die het hem doen maar nog meer Jan zijn onnavolgbare humor. De humor van Jan is bijna altijd raak en het proces van vertellen levert minstens zoveel plezier op. Personeel en andere vrijwilligers hopen dan ook van harte op het volgende jubileum (25 jaar) aanwezig te zijn met evenveel humor en een dubbel aantal vlaaien.

Jan is bezig met het digitaliseren van de kaarten met het historische beheer.
Jan is bezig met het digitaliseren van de kaarten met het historische beheer.
reageren

geef een reactie

  • natuurrijkroden
    15 november 2013 om 07:12

    Wat een prachtig artikel over iemand die deze hommage zeker verdient, mooi verwoord Roelof! Ik heb Jan leren kennen als een warme man die onbevooroordeeld en zeer humorvol is.

    Albert.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog