www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Roeg 2.0

21 december 2014 Aaldrik Pot in Drenthe

DRENTHE – Ook boswachters hebben leidinggevenden. En veel leidinggevenden hebben de prettige neiging om aan het eind van het jaar even terug te blikken en aardige dingen te zeggen. De mijne heet Bert Hummelen en hij had afgelopen vrijdag voor al zijn leidingontvangenden een paar persoonlijke waarderende woorden. En hij benoemde natuurlijk ook de hoogtepunten van het jaar. Zo stond hij ook wat langer stil bij het TV-programma Roeg dat we als Staatsbosbeheer samen met RTV Drenthe maken. Voor mij een wederkerend hoogtepunt in 2014.

Toen we een paar jaar geleden nog enkel droomden van een mooi natuurprogramma op de regionale televisie, had ik niet durven hopen dat we eind 2014 bijna 90 afleveringen zouden hebben gemaakt. Ons idee was om een prachtige natuur van Drenthe en de mensen die daarin werken naar voren te halen. Ik denk dat dat goed gelukt is en ik hoop natuurlijk van harte dat de kijkers er net zo over denken.

Pauline Arends, Joris Barske en cameraman Remco Kikkert op het Zuidhijkerzand in augustus.
Boswachter Pauline Arends, presentator Joris Barske en cameraman Remco Kikkert op het Zuidhijkerzand in augustus.

En gelukkig, we gaan nog een jaar door. Niet meer live op de woensdagavond, maar op zaterdagavond. Prime time, Roeg 2.0 zeg maar. Ik weet zeker dat er nog genoeg onderwerpen zijn die het verdienen om in beeld te worden gebracht, Drenthe heeft immers een onmetelijk rijke flora en fauna. Die onderwerpen kunnen we natuurlijk zelf verzinnen, maar we hopen ook dat kijkers ons ideeën blijven sturen. Waar moeten we volgens jou nu echt een keer aandacht aan besteden?

Tot slot wensen we u als boswachters van Staatsbosbeheer in Drenthe een fijne Kerst en goede jaarwisseling. Dat 2015 weer een natuurrijk jaar mag worden. We beginnen het nieuwe jaar bij Roeg meteen met een nogal spannend onderwerp. Maar eerst is er komende woensdag nog de Kerstspecial…

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog