www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Kom naar het Buitencafé!

26 juni 2015 Boswachter Aaldrik Pot in Drenthe
Het Anloërdiepje, een van de velde pareltjes in het Drentsche Aa-gebied.
Het Anloërdiepje, een van de vele pareltjes in het Drentsche Aa-gebied.

DRENTSCHE AA – Het kan je bijna niet ontgaan zijn. Zeker niet als je in het Drentsche Aa-gebied woont of dit blog regelmatig leest.  Dit jaar staan we stil bij het 50-jarige gedachtengoed van de Drentsche Aa. De Week van de Drentsche Aa van maandag 29 juni t/m zondag 5 juli is bomvol van de activiteiten. En daar wil ik graag nog iets meer over kwijt!

Tijdens de Week van de Drentsche Aa organiseert Staatsbosbeheer op dinsdag 30 juni het Buitencafé Drentsche Aa. Het Drentsche Aa gebied is een heel bijzonder Nationaal Park: binnen de grenzen liggen 21 dorpen en gehuchten en het bestaat voor meer dan de helft uit landbouwgrond. Beheer en (recreatieve) inrichting van de natuurgebieden gebeurt in overleg met bewoners, boeren en ondernemers.

In het Buitencafé gaat Matthijs Schouten (ecoloog bij Staatsbosbeheer en bijzonder hoogleraar ecologie en filosofie van het natuurherstel aan de universiteiten van Wageningen en het Ierse Cork) graag met u in gesprek over hoe het gaat en welke verwachtingen er zijn. Zodat we ook de komende jaren samenwerken aan beheer en beleving van dit bijzondere gebied. En net zoals in een echt café is er wat te drinken, is er live muziek en is de toegang gratis.

Daarom wil ik u van harte uitnodigen om het Buitencafé te bezoeken op dinsdag 30 juni om 20.00 uur in de tent op De Brink in Zeegse. Inloop vanaf 19.45 uur.

Boswachter Kees van Son

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog