www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Terugblik op de Boomfeestdag 2016

16 maart 2016 Albert Broekman in Drenthe

Het was inderdaad een feestelijke ochtend op de Boomfeestdag in het Hart van Drenthe. Het heerlijk zonnige weer was hier ook debet aan. Meer dan honderd leerlingen van de beide basisscholen uit Westerbork hielpen met het planten van 800 eiken, hazelaars, veldiepen en enkele lindes.

welkom kinderen
welkom kinderen

Nadat Bert Hummelen (Staatsbosbeheer), Cor Huiting (Provinciale Boomfeestdagcommissie), gedeputeerde Jumelet en wethouder Bent(gem.Midden-Drenthe) de kinderen welkom heetten, gingen de kinderen in groepen langs zes activiteiten. Uiteraard was het planten van bomen een belangrijk onderdeel. Vrijwilligers van Staatsbosbeheer hielpen bij de onderdelen waterbeestjes kijken, plakjes hout zagen met een stempel van Staatsbosbeheer en broodjes bakken.

boomplakjes zagen
boomplakjes zagen

Boswachter Lennard ging met de kinderen spoorzoeken, studenten van Stenden Hogeschool en Drenthecollege gaven namens de gemeente een soort bootcampworkshopje met na afloop een beker citroen-, of sinaasappelwater met munt. Bij de zesde workshop werden kinderen geblinddoekt door het bos geleid door een klasgenoot om boombast te voelen en iets te leren over de groei van bomen.

 

waterdiertjes bekijken
waterdiertjes bekijken

Ik denk dat alle kinderen tevreden naar huis fietsten en alle mensen die hebben meegewerkt een nuttige ochtend hebben ervaren. Dat ze allemaal nog maar vaak terug gaan komen om te zien hoe het geplante bos zich gaat ontwikkelen.

Als onderdeel van een natuurlijk boslandschap in het Hart van Drenthe heeft het gebied nu al aantrekkingskracht op allerlei soorten dieren die hier al lang verdwenen waren. De raaf en de kraanvogel worden er met regelmaat gezien. Als bonus ontdekte ik in de buurt een prachtige zonnende adder. De eerste van het jaar voor mij.

zonnende adder
zonnende adder

 

 

RTV-Drenthe heeft voor Roeg! TV van zaterdag opnames gemaakt.

Boswachter Evert Thomas

reageren

geef een reactie

  • Frits Steinmann
    18 maart 2016 om 10:23

    Mooi werk, al die nieuwe bomen!!
    Namens alle planeetbewoners hartelijk dank.
    Groet, Frits.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog