www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Uilenweekend

19 september 2016 Boswachter Albert Broekman in Drenthe

In ons Buitencentrum Boomkroonpad is op 8 en 9 oktober 2016 de exclusieve voorvertoning van de nieuwe kinderfilm Uilenbal. De film gaat over de 8-jarige Meral die in haar nieuwe huis een muisje vindt. Ze noemt hem Piepiep. Stiekem neemt ze het muisje mee op schoolkamp, en dankzij de muis maakt ze nieuwe vrienden. Maar dan wordt Piepiep gegrepen door een uil. Meral gaat met haar nieuwe vrienden op zoek: ze beleven allerlei avonturen in de natuur, het wordt een ware expeditie.

De film

Op 12 oktober gaat de film in première in de Nederlandse bioscopen, maar het weekend ervoor is hij dus al te zien in Buitencentrum Boomkroonpad op de Hondsrug. Centraal staat vriendschap en natuur. De film is opgenomen in een natuurgebied van Staatsbosbeheer, vandaar deze bijzondere actie. Toegang tot de film is gratis, maar het is wel nodig om vooraf een kaartje te reserveren. De film is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Ben je al nieuwsgierig geworden naar de film? Bekijk hier de trailer www.youtube.com/watch?v=j1C9GlKdkOc

Veel activiteiten

Gedurende het weekend zijn er naast de film nog meer activiteiten in Buitencentrum Boomkroonpad bij Drouwen. Om het feestje compleet te maken, zijn er leuke activiteiten te beleven. Tegen een kleine vergoeding kunnen kinderen een uilenbal uit elkaar pluizen om erachter te komen wat de uil gegeten heeft, en er staat een overheerlijke uilentraktatie klaar. Vooraf wel even aanmelden, zodat we weten dat je komt. Voor ouders is het programma ook leuk en interessant.

Op www.staatsbosbeheer.nl/uilenbal kun je zien welke activiteiten er zijn en kun je online je kaartje reserveren. Wees er vlug bij, want vol is helaas vol.

Boswachter Wenda Kloen

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog