www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Met het Laarzenpad Norg op ontdekkingstocht in het beekdal de Roeghoorn

14 juli 2017 Boswachter Albert Broekman in Drenthe
Laarzenpad Norg

Laarzenpad Norg

Deze week heeft Staatsbosbeheer in samenwerking met Theehuis De Bosrand en de afdeling Scharrelkids van IVN Norg het 'Laarzenpad Norg' aangelegd. Het laarzenpad wordt morgen 15 juli om 14.00 uur geopend door wethouders Henk Kosters van gemeente Noordenveld. De opening vindt plaats bij theehuis De Bosrand aan de Donderderseweg 7 in Norg.

Laarzenpad
Tijdens het laarzenpad via een boomstam de beek oversteken, leuk voor kleine en ‘grote’ kinderen

Voor kleine en ‘grote’ kinderen

Het laarzenpad is, al zeg ik het zelf, een leuke wandelroute geworden met een lengte van ongeveer 2 km. Het laarzenpad is aangegeven met ‘laarzenpaaltjes’ en brengt je naar het beekdal de Roeghoorn. Ben je benieuwd hoe het is geworden? Trek dan je laarzen aan en kom het laarzenpad vanaf morgen verkennen! Tijdens de wandelroute moet wel twee keer de beek oversteken. Voordat je dat moet doen kun je bij de ‘laarzenmeter’ langs en de meetlat in de beek, kijken hoe hoog het water staat en meten of je laarzen hoog genoeg zijn. Zijn ze te laag, dan krijg je natte voeten. Je kunt natuurlijk je laarzen ook meteen uittrekken en op blote voeten door het water gaan. (Water)plezier voor kleine en ‘grote’ kinderen.

Laarzenpad
De ‘laarzenpaaltjes’ langs het Laarzenpad Norg

Laarzenpad Norg

De route is het gehele jaar op eigen gelegenheid te lopen en start bij De Bosrand, waar ook parkeergelegenheid is. Hier maak je eerst je eigen knapzak en ga je vervolgens op pad. De route en het gebruik van de knapzak is gratis en geschikt voor gezinnen met kinderen t/m ongeveer 10 jaar. Wel wordt er een borg gevraagd voor de materialen zodat als er iets stuk gaat of kwijt raakt, er ook weer nieuwe materialen kunnen worden gekocht.

Laarzenmeter langs Laarzenpad
Je kunt je laarzen meten bij de laarzenmeter, om te kijken of je droge voeten houdt.

Waterdiertjes

In de knapzak zit o.a. een zoekkaart waarmee je bij de beek op zoek kunt naar waterdiertjes. Kom beleven wat er allemaal onderwater leeft. Bij terugkomst bij De Bosrand kun je je ‘vangst’ vertellen zodat deze vermeld wordt op het bord ‘Vangst van de week’.

Wie weet tot ziens bij het Laarzenpad Norg!

Boswachter Albert Broekman

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog