www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Kom naar de Vrijetijdsfair in de Kop van Drenthe

19 april 2018 Boswachter Albert Broekman in Drenthe

Bijlsteelhangen tijdens de Vrijetijdsfair

Zondag 22 april organiseert Staatsbosbeheer samen met camping de Norgerberg en de Vrijbuiter uit Roden een Vrijetijdsfair in Norg. Met deze fair willen we u kennis laten maken met al het moois van de Kop van Drenthe. Er valt hier op recreatief, culinair, sportief en cultureel gebied veel te beleven!

De fair is opgedeeld in meerdere themapleinen. U vindt er bijvoorbeeld een cultuurplein, een Vrijbuiterplein, een natuurplein en in plaats van één zijn er dit jaar twee foodpleinen: de inwendige mens wil immers ook wat. Daarnaast is er een animatieteam op de Vrijetijdsfair en kun je stoere outdoor-activiteiten ondernemen bij Actief Veenhuizen. Bovendien loopt er een echte schaapsherder met een kudde over de fair. Staatsbosbeheer is uiteraard te vinden op het natuurplein.

Cultuurplein

Op cultureel gebied heeft de Kop van Drenthe veel te bieden. Wat dacht je van de unieke voormalige kolonie Veenhuizen, het Noordsche Veld – waar de geschiedenis letterlijk voor het oprapen ligt – of de landgoederen rondom Roden waar je je kunt laten meeslepen door hun verhalen. Deze informatie en nog veel meer, vind je terug op het cultuurplein.

Schaaphokswijk één van de vele gegraven (cultuurhistorische) wijken in Veenhuizen

Foodpleinen

De Kop van Drenthe heeft ook veel te bieden op het gebied van streekproducten. Op het foodplein vind je allerhande kraampjes van lokale producenten van vlees, kaas, koek, snoep en honing. Ook is er een houtgestookte broodbakoven op één van de foodpleinen. Loopt het water u al in de mond? Mij wel!

Eén van de kramen op het foodplein tijdens de Vrijetijdsfair

Vrijbuiterplein

Op het Vrijbuiterplein worden er workshops verzorgd over buitenkoken. Er staan tenten opgesteld en er is een springkussen aanwezig. Daarnaast heeft Vrijbuiter er enkele camping-/outdoorartikelen in de verkoop.

Natuurplein

Op het natuurplein kunnen kinderen nestkastjes timmeren (tegen een kleine vergoeding), houten schijven van wilgenstammen zagen en beschilderen, bijlsteelhangen en raden wat er in de voelboom zit. Daarnaast laat een woodcarver zien hoe hij met een kettingzaag houten beelden uit boomstammen zaagt en vindt u er informatie over onze natuurgebieden binnen de Kop van Drenthe. Dit alles en nog veel meer is te beleven tijdens de fair.

Beschilderen van wilgenschijfjes tijdens de Vrijetijdsfair
Beschilderen van wilgenschijfjes tijdens de Vrijetijdsfair

Toegang tot de Vrijetijdsfair in Norg kost slechts 1 euro voor volwassenen, kinderen mogen gratis mee. Bekijk onze website voor meer informatie over de Vrijetijdsfair.

Het belooft lekker lenteweer te worden zondag, dus ik zeg: tot ziens op de vrijetijdsfair op camping de Norgerberg, Langeloërweg 63, 9331 VA in Norg.

reageren

geef een reactie

  • Piet Westbroek
    19 april 2018 om 23:37

    Mooi initiatief. Voor ons wat ‘ver weg’ (Krimpen, Zuid-Holland). Ongetwijfeld zal hiertoe belangstelling zijn.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog