www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Helden van de Natuur! Uitnodiging voor alle docenten biologie in Drenthe en Fryslân

10 juli 2019 Boswachter Martijn Harms in Drenthe

Toen ik op de basisschool zat, wist ik al dat ik boswachter wilde worden. Maar van collega’s hoor ik vaak dat een bevlogen leraar biologie het vonkje was die de liefde voor natuur deed ontvlammen. Mijn docente biologie op de bosbouwschool in Apeldoorn was mevrouw Lebbink. Zij heeft mijn enthousiasme voor het vak verder aangewakkerd. Staatsbosbeheer koestert docenten biologie die elke dag proberen dat vonkje te ontsteken. Zij leiden immers de volgende generatie natuurliefhebbers op. Daarom willen we ze in het zonnetje zetten.

Mee naar Mammoet

We nodigen docenten biologie in Drenthe en Fryslân uit om op 29 augustus mee te gaan naar het muziektheaterspektakel Mammoet in het Buinerveld in Drenthe. Deze voorstelling gaat over de vraag of de mens leeft zoals de mens bedoeld is. Wat leert de oertijd ons over de dilemma’s van nu? Het muziektheaterspektakel Mammoet confronteert ons met behoorlijk fundamentele vragen over wie we zijn en hoe we zo zijn geworden.

Staatsbosbeheer is partner van Mammoet. We vieren bovendien dit jaar ons 120-jarig bestaan. We hebben 200 kaarten voor docenten biologie gereserveerd (twee vrijkaarten per persoon). De voorstelling Mammoet is van de makers van Het Pauperparadijs, het succesvolle theaterstuk over de Koloniën van Weldadigheid in Veenhuizen. Met Mammoet blijven de makers in Noord-Nederland. Op het Buinerveld nemen ze de toeschouwers mee, 45.000 jaar terug in de tijd, toen er mammoeten en neanderthalers rondliepen.

Oermens in jezelf

Tegelijkertijd speelt de voorstelling in het hier en nu en zien we het spirituele Mammoet-genootschap, waarvan de leden op zoek zijn naar de oermens in zichzelf. We maken kennis met de het ritueel van de Heilige Mammoetjacht. Door dat opnieuw op te voeren leert het genootschap ons wat onze voorouders al wisten, maar wij zijn vergeten. Dat we niet alleen moeten nemen van de aarde, maar ook moeten teruggegeven.

Aanmelden

Ben je docent biologie in Fryslân of Drenthe? En wil je donderdag 29 augustus met ons van de voorstelling Mammoet genieten? Stuur een mail naar mammoet@staatsbosbeheer.nl. Doe dat wel vóór maandag 15 juli. Er hebben zich al enthousiaste leraren gemeld, maar we hebben nog plek! De voorstelling is dus op donderdag 29 augustus om 19.30 uur op het Buinerveld in Buinen. Uiteraard krijg je na aanmelding bericht van ons.

En mevrouw Lebbink, als u toevallig meeleest: ik nodig u graag uit om er op 29 augustus bij te zijn. Stuur even een mailtje naar mammoet@staatsbosbeheer.nl!

reageren

geef een reactie

  • Piet Westbroek
    10 juli 2019 om 20:29

    Dag Martijn. Complimenten aan jullie mbt dit initiatief ! Werken en een bijdrage leveren aan de volgende generatie natuurliefhebbers !

    Vast en zeker is er voldoende animo voor de geplande dag in augustus. Zullen aan jullie allen denken tijdens ons verblijf – dit keer – ‘op’ Zanderdennen.

    Als het zonnetje nu ook nog schijnen wilt die dag of minimaal droog dan wordt het ongetwijfeld een leerzame, gezellige, geslaagde dag !!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog