www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Help mee voor het huisje van Theodoor

10 oktober 2020 Boswachter Evert Thomas in Drenthe

Vlakbij het dorp Orvelte ligt het Houten Pad van Theodoor: een avontuurlijke speelroute voor jong en oud. Sinds de opening in 2004 wordt het druk bezocht. Dit jaar begon het echt op te vallen dat het houten pad nodig gerenoveerd moet worden. Met behulp van de Provincie Drenthe, het Recreatieschap én de bezoekers ligt het pad er binnenkort ongetwijfeld weer mooi bij!

Het Houten Pad van Theodoor is een speelroute van Staatsbosbeheer vlak buiten museumdorp Orvelte. Je loopt hoog tussen de bomen en even later weer laag langs het water. Klim in de holle boom, maak muziek of verstop je in een vossenhol. Er hoort ook een verhaal bij: het boekje over het varkentje dat liever een wild zwijn wil zijn is verkrijgbaar bij Zoobizar in Orvelte.

Mankementen

Al 16 jaar lang weten gezinnen met jonge kinderen het houten pad te vinden. Ouders lopen eenvoudig mee over het gewone pad ernaast. Het was bezoekers – en ons – al opgevallen dat het pad aan renovatie toe is. Ik kreeg als boswachter met regelmaat mailtjes met opmerkingen over mankementen. Na een grondige inspectie door een erkend keurmeester werd duidelijk dat veel objecten langs de route aan groot onderhoud of vervanging toe zijn. Het huisje met touwbrug bleek zelfs niet meer te redden en hebben we moeten opruimen.

Loopbruggetje Houten pad van Theodoor
Loopbruggetje houten pad van Theodoor

Wie gaat dat betalen?

Samen met de provincie Drenthe pakt Staatsbosbeheer de opknapbeurt van veel speelobjecten op het pad aan. Ook het Recreatieschap is betrokken en daar zijn we heel blij mee. Ook hebben we de hulp van het Buitenfonds ingeschakeld.

Het Buitenfonds

Het Buitenfonds is een onafhankelijke stichting die geld werft voor projecten in de natuur van Staatsbosbeheer. Hiermee kan Staatsbosbeheer waardevolle projecten realiseren. Projecten in het hele land waarvoor geen financiering beschikbaar is. Het Buitenfonds werkt samen met bedrijven en particulieren om groene wensen voor huidige en toekomstige generaties te realiseren.

Tikkie bordje
Tikkie bordje

Doneer ook

Voor het vervangen van de speelobjecten op het Pad van Theodoor is geld nodig maar het ziet er naar uit dat dat gaat lukken. Ook bezoekers van het Pad van Theodoor vragen we hun steentje bij te dragen.  Je kunt je bijdrage leveren via de website van het Buitenfonds. Maar je kunt ook ter plekke met een Tikkie betalen. Dat doe je heel eenvoudig door de QR-code te scannen bij de ingang van het pad. Een bijdrage is natuurlijk vrijwillig en elk bedrag is mogelijk.

Vind jij het ook zo heerlijk om rond te dwalen in het speelbos bij Orvelte en het verhaal over Theodoor met anderen te kunnen ervaren? Doneer dan mee en zorg ervoor dat dit avontuur behouden blijft voor jong en oud!

Doneer via de website van het Buitenfonds.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog