www.boswachtersblog.nl/ Drenthe

Muziek en prachtige verhalen over bomen in de luisterwandeling Alberi Maestri

8 september 2021 Boswachter Corné Joziasse in Drenthe
Alberi Maestri

Alberi Maetsri

De meesterboom is de letterlijke vertaling van deze theatrale luisterwandeling waarin geschiedenis, muziek en verhalen over bomen samen komen! Nog een maand lang organiseert de Natuurplaats samen met D:DNA een begeleide luister wandeling met het verhaal, hoe bomen communiceren. Poetisch en meditatief. Een unieke wijze om de schoonheid van de natuur op het Noordsche Veld te beleven. Boek deze unieke ervaring voor september!

Hoe communiceren bomen ?

De Italiaanse hoogleraar Stevano Mancuso heeft jarenlang onderzoek gedaan naar hoe bomen en planten met elkaar communiceren. Hij ontdekte schimmels die signalen doorgeven waardoor alle bomen tegelijk in het blad komen. Hij ontdekte hoe sterke bomen de jonge helpen bij de groei, door voedsel aan elkaar door te geven. En hoe bomen zich verplaatsen over de wereld. Van dit verhaal is een theatrale luisterwandeling gemaakt. Geschiedenis, muziek en verhalen komen samen.  “ik ben helemaal tot rus gekomen” en “ik heb een andere kijk op de natuur gekregen” zijn enkele reacties van deelnemers.

Beste voorstelling in tijden van Corona

Het idee voor de luisterwandeling komt van de Italiaanse theatermaker Michele Losi van Campsirago Residenza. Alberi Maestri is in Italië uitgeroepen tot beste voorstelling in tijden van Corona en inmiddels meer dan honderd keer gespeeld. Samen met Sjoerd Wagenaar van D:DNA uit Donderen – de twee maakten al meer producties samen – werd de voorstelling uitgewerkt voor het Noordsche Veld. Het laat de schoonheid van dit gebied op een nieuwe manier zien aan haar bezoeker. De voorstelling wordt begeleid door een gids en is  afwisselend in het Nederlands en Drents.

Ticket informatie

Alberi Maestri vindt plaats in de periode juli, augustus en september 2021 op donderdagavond en zaterdagmorgen wanneer de stilte van de natuur voelbaar is. Startpunt is de Natuurplaats. Hier is voldoende parkeergelegenheid. De wandeling van 4 km. is vanaf 15 jaar, helaas niet geschikt is voor minder validen. En duurt zo’n 1,5 uur. Honden kunnen niet mee. Een ticket kost € 15,- per persoon. Het minimaal aantal deelnemers is 12 en maximaal twintig. U hoort minimaal 2 dagen van te voren of er voldoende deelnemers zijn om de wandeling door te laten gaan.  Bestel uw tickets via onderstaande knop!

Arrangementen

Een keer per maand is er een AlberiMeastri+. Op donderdagavond geniet u van een heerlijke maaltijd voorafgaand aan de wandeling en op zaterdagochtend staat er een Drents ontbijt met lokale streekproducten voor u klaar na de wandeling. In onze webwinkel kunt u hiervoor de tickets reserveren. Voor groepen is daarnaast een arrangement op maat samen te stellen, met eventueel lunch, diner of borrel. Belangstelling? Neem contact met ons op via contactformulier!

BESTEL HIER UW TICKETS 

reageren

geef een reactie

 • Antoinette van Heck
  19 september 2021 om 21:50

  Was een bijzondere wandeling door prachtig gebied (dat ik nog niet kende)!

  • Corne Joziasse
   20 september 2021 om 10:58

   Fijne ervaring dus Antoinette! Mooi.

 • Piet Westbroek
  8 september 2021 om 22:04

  Boeiend om te lezen. Moeilijk te bevatten, dat wel, maar alles wat groeit en leeft communiceert. Dat-is-overduidelijk-en-aannemelijk !!

  Los daarvan ! Waarneembaar of niet is het toch heerlijk om in de natuur te vertoeven. Wat zijn we bevoorrecht om dit te kunnen en mogen doen !

  Laat je fantasie persoonlijk gerust los op een boom die daar al vele jaren staat te pronken. Een metersdikke stam omtrek geeft je volop de ruimte om ‘verhalen-te-vertellen’ wat deze knoeperd al heeft gezien en meegemaakt !

  Natuur in al haar rijkdom is er nooit genoeg ! Zuinig-op-zijn !! Een taak allereerst voor Staatsbosbeheer en niet in mindere mate voor haar bezoekers…

  • Boswachter Corné Joziasse
   10 september 2021 om 07:29

   Dank je wel voor je enthousiaste reactie,

   Corne Joziasse

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog