www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Verslag Informatieavond Vallende Takken

20 december 2012 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Vrijdagavond By Bouma in Appelscha. Zo’n 3o man vulden de zaal. Patrick Witteveen verwelkomde namens Plaatselijk Belang Appelscha de aanwezigen. Roelof Hooijsma, groenbeheerder van de gemeente Ooststellingwerf sprak over de geplande werkzaamheden eind februari aan de bosberg. Om reden van veiligheid worden bomen gekapt en gesnoeid langs deze weg. Werkzaamheden worden in samenwerking met Staatsbosbeheer als “eigenaar” van de bomen uitgevoerd. De weg is ongeveer één week afgesloten en het verkeer wordt omgeleid.  Uit te reacties van de aanwezigen maakte ik op dat  men het belang van de werkzaamheden wel inziet.

Nu was het mijn beurt om de werkzaamheden van Staatsbosbeheer te presenteren. Ik liet de kap locaties zien bij het buitencentrum en in het bos van Appelscha.  Foto’s van een natuurlijk en gevarieerd bos vertelde nut en noodzaak van geplande werkzaamheden. Eventuele beschadigingen van recreatieroutes worden zsm opgeknapt en we streven naar zo min mogelijk overlast. Vandaar dat de werkzaamheden half februari klaar moeten zijn. Ook hier maakte ik op uit dat de aanwezigen wel begrip voor de werkzaamheden hebben en natuurlijk en gevarieerd bos wel als een verrijking zien.

Patrick bedankte iedereen voor zijn belangstelling en aanwezigheid en de meeste bleven nog even napraten.

In mijn beleving een succesvolle avond.

Foto onder: natuurlijk en gevarieerd bos

natuurlijk en gevarieerd bos

 

 Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog