www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

De WoldTrek ”Volg het spoor naar de nieuwe wildernis in het Drents-Friese Wold”

20 september 2013 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Hoeveel wilder wordt het landschap als je in het zand de pootafdruk van een das of vos vindt? In Nederland lijkt wildernis ver weg, maar de meeste dieren kennen het begrip wildernis helemaal niet. Voor hen is alles wildernis. Vanuit die gedachte maken we een lange struintocht door het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Van de paden af op zoek naar sporen die dieren achterlaten. Je leert anders kijken. Welk dier is waar geweest en wat deed hij daar? Lukt het om je te verplaatsen in dat dier en het landschap door de ogen van dat dier te zien. En lukt het vervolgens weer om dat van een afstandje te bekijken? Of is je blik op de natuur of de wildernis voorgoed veranderd? En sommige van die dieren zoals ree, raaf, eekhoorn en klapekster laten zich misschien ook zien. Na een sober, doch stevig avondmaal ergens in het veld lopen we in stilte, in het schemerdonker terug naar het startpunt.

Data, informatie en aanmelden
Deze bijzondere beleving wordt slechts twee keer aangeboden; op de zaterdagen 19 en 26 oktober. Start: om 14.30 uur bij de P-plaats Witte Bergen aan de Bosweg in Diever. Terug: rond 19.30 uur. Aanmelden is verplicht en kan via www.Staatsbosbeheer.nl/woldtrek. Of telefonisch via het Buitencentrum Drents-Friese Wold: Aantal personen: max. 10. Geschikt vanaf kinderen van ongeveer 12 jaar. Kosten: € 29,95 per persoon. Voor eten en drinken onderweg wordt gezorgd. Mobiele telefoons en andere tijd/GPS-apparatuur (behalve verrekijker en fototoestel) zijn niet toegestaan.

Tips: stevige schoenen, rugzakje, verrekijker/camera, regenkleding, flesje water. Ook bij slechter weer gaat de WoldTrek door. Alleen bij onweer of hevige regenval wordt het afgelast.

Meer informatie: boswachter Aaldrik Pot, a.pot@staatsbosbeheer.nl

Deze activiteit wordt aangeboden in het kader van de Nieuwe Wildernis. Meer hierover is te vinden op www.staatsbosbeheer.nl of www.nieuwewildernis.nl

Drents-Friese Wold
D

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog