www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Autumn Desert Trail, een spectaculaire tocht voor ruiters en menners

9 oktober 2013 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Staatsbosbeheer organiseert op zondag 20 oktober a.s. de Autumn Desert Trail. Dit is een spectaculaire tocht voor zo’n 200 ruiters en menners door de Kale Duinen (of Aekingerzand) in Nationaal Park Drents-Friese Wold; één van de mooiste en meest uitgestrekte oerlandschappen van Noord-Nederland.

Normaal gesproken mag je in dit stuifzandgebied niet van de aangewezen ruiterpaden af in verband met de aanwezigheid van broedvogels en zeldzame flora. De jaarlijkse Desert Trail is een uitzondering. De paarden helpen Staatsbosbeheer namelijk met het beheer van deze ‘woestijn’. Stikstof in de lucht stimuleert de groei van mos. Het mos legt het stuifzand vast, zodat bomen snel kunnen kiemen en er weer bos ontstaat. Door met de paarden over de vlakte van de Kale Duinen te galopperen, wordt het zand goed los gemaakt en blijven de duinen stuiven.

Doe mee!

Ook dit jaar doet Staatsbosbeheer in samenwerking met Stichting Life haar best om er een leuke en actieve rit van te maken voor alle ruiters en menners. De startplaats is bij het Staatsbosbeheer Buitencentrum Drents-Friese Wold nabij Appelscha. De kosten zijn 15 euro per persoon of per aanspanning. Aanmelden kan door een mail te sturen aan winterdeserttrail@hotmail.com 

Image

Hierbij een sfeerimpressie van de in februari gehouden Winterdeserttrail

reageren

geef een reactie

 • liesbeth
  21 augustus 2014 om 21:49

  en is er in de omgeving plaats om met paard te overnachten?

 • liesbeth
  21 augustus 2014 om 21:48
 • monique vermey
  21 oktober 2013 om 22:45

  de meiden vonden het super gaaf, maar er werden zat foto’s gemaakt, waar kunnen we deze bekijken, evt bestellen?
  m_vermey@hotmail.com

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog