www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

We mogen weer ! Natuurwerkdag 2013

18 oktober 2013 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Zaterdag 2 november 2013 vindt voor de dertiende keer de jaarlijkse Natuurwerkdag plaats op ruim 30 locaties in Drenthe. De Natuurwerkdag is uitgegroeid tot een opvallend en drukbezocht evenement in heel Nederland. Landschapsbeheer Drenthe wil hiermee de Drentse en Friese inwoners, jong en oud, aanmoedigen om hun handen weer uit de mouwen te steken in het landschap. Zo onderhouden we samen onze prachtige, natuurrijke omgeving. Vele handen maken licht werk, dus meld je aan via www.natuurwerkdag.nl en help mee op zaterdag 2 november!

Eigen leefomgeving onderhouden
Dit jaar is het thema ‘Vrijwilligers broodnodig’. Zonder vrijwilligers is het namelijk een stuk lastiger ons mooie Drentse landschap te onderhouden. Door middel van de Natuurwerkdag wil Landschapsbeheer Drenthe de inwoners laten ervaren hoe leuk het is om een dag bezig te zijn in de natuur en tegelijkertijd de eigen leefomgeving te onderhouden. Zo kan men bomen snoeien, riet verwijderen en poelen schoonmaken. Door die werkzaamheden kunnen tevens bedreigde planten- en diersoorten zich handhaven in een opgeknapt leefgebied.

Aan het werk in het Drents-Friese Wold

Op de Kale Duinen  zal worden gewerkt aan verwijderen van jonge bomen op de heide.

De activiteiten beginnen om  9.30 uur en eindigen ongeveer rond 12.30 uur. Start: parkeerterrein Canadaweg, Kale Duinen 

Voor overige locaties bij u in de buurt kunt u op de website van de natuurwerkdag terecht. www.natuurwerkdag.nl.

Boswachter Corné Joziasse

maken  broedhoop jr.jpg

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog