www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Wilderniscafe. Ook u bent uitgenodigd !

6 november 2013 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Hillebrand Breuker 2013.
Hillebrand Breuker 2013.

Kan het nog wilder in het Drents-Friese Wold?

Staatsbosbeheer organiseert Wilderniscafé Diever op 14 november

Staatsbosbeheer organiseert deze herfst door het hele land Wilderniscafés. Deze talkshows over wildernis in Nederland sluiten aan bij De Nieuwe Wildernis, de spectaculaire natuurfilm die nu in de bioscoop te zien is. In elk café staat een ander wildernisgebied centraal. Op donderdagavond 14 november is dat het Drents-Friese Wold, in het Dingspilhuus in Diever. Iedereen met een band met het gebied is welkom om mee te praten over de wildheid van het gebied. Welke mogelijkheden zijn er nu en in de toekomst in het Drents-Friese Wold om van wildernis te genieten? Dit alles met een glas wijn in de hand en onder genot van livemuziek, zoals je in een café mag verwachten.

Verwacht geen zware, inhoudelijke discussies, maar een vrolijke, muzikale talkshow. Ieder Wilderniscafé heeft een aantal bekende of minder bekende gasten, die nauw betrokken zijn bij het gebied dat centraal staat.

In Diever gaan o.a. Jan Albert Westenbrink, directeur Marketing Drenthe, de Drentse gedeputeerde Rein Munniksma, Ali Edelenbosch van Stichting Nieuwe Wildernis, Tom Bade van bureau Triple E, outdoorondernemer Jan de Roos uit Appelscha, RTV Drenthe-presentator Joris Barske en wethouder Jan Henk Veenhouwer van de gemeente Ooststellingwerf, met elkaar het gesprek aan. Durven zij te dromen over minder wegen, meer groot wild, een andere inrichting van het Nationaal Park, en rust zoals je die nergens anders in Nederland kunt beleven? Maar een Wilderniscafé is meer: cabaret, filmpjes, livemuziek en columns maken de ervaring compleet.

Waar en wanneer?
Datum: donderdag 14 november van 19.45 – ca. 22.00 uur
Locatie: Dingspilhuus, Hoofdstraat 88, 7981 AV Diever
De toegang is gratis.
Kijk voor meer informatie over programma en gasten op de website www.nieuwewilderniscafe.nl. De informatie hier wordt steeds bijgewerkt.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog