www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Recreatieroutes Drents-Friese Wold nog niet bomenvrij.

18 november 2013 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Veel omgevallen bomen van de laatste storm zijn verwijderd zodat de meeste routes weer begaan zijn. Het zijn er echter zo veel dat ons team de komende weken de handen nog wel vol heeft. Op sommige trajecten is daarom besloten de route om te leggen. En de omgevallen bomen te laten liggen. Dat scheelt een heleboel werk en eigenlijk nog wel belangrijker, het versterkt het beeld van een natuurlijk en gevarieerd bos. En de route wordt leuker.

Zodoende ben ik met de atb- en ruiter gebruikersgroepen in gesprek hoe we “daar” wel een boom op zij schuiven en “hier” een stukje van de route omleggen.

DSC_0613

In natuurlijke bosssen is zoveel meer leven omdat het dode hout zorg voor voedsel voor heel veel dieren. Insecten, larven vreten aan het hout en trekken weer andere dieren aan.

Boswachter Corné Joziasse

 

 

 

reageren

geef een reactie

  • Christina
    18 november 2013 om 15:17

    Wat me opvalt is dat er door SBB altijd met ruiters en ATB-ers wordt overlegd. Terwijl het overgrote deel van de gebruikers toch echt uit wandelaars bestaat. Die zelf wel een omweggetje fabriceren overigens 😉

  • Christina
    18 november 2013 om 15:17

    Wat me opvalt is dat er door SBB altijd met ruiters en ATB-ers wordt overlegd. Terwijl het overgrote deel van de gebruikers toch echt uit wandelaars bestaat. Die zelf wel een omweggetje fabriceren overigens 😉

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog