www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Ga met je kabouters naar de kabouters

30 april 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Geloof het of niet, maar in Appelscha hebben boswachters sporen gevonden van kabouters. Tijdens de landelijke Kabouterweek van Staatsbosbeheer krijg je de kans om met je (klein)kinderen midden in de natuur op zoek te gaan naar die kaboutersporen. Dat is niet alleen erg leuk, maar nog leerzaam ook! Voor een voorproefje van de Kabouterweek kijk je op www.kabouterweek.nl.

Voetsporen en grassprietjes

De Kabouterweek loopt van 2 tot en met 10 mei en valt precies in de meivakantie. Een perfect moment om je kinderen te trakteren op een leuk en leerzaam uitje naar het Kabouterpad in het Drents-Friese Wold. Daar speur je met de kleintjes op een met kabouters gemarkeerde route naar kaboutersporen. En dat is een kwestie van goed opletten, want kleine voetsporen en platgetrapte grassprietjes kunnen wijzen op de aanwezigheid van kabouters…

Kabouterpad
Met rode muts en geschminkte wangen op pad

Zoeken in het rood en groen

Dat speuren in het bos naar kaboutersporen doen je kinderen natuurlijk in een gepaste outfit. Dus krijgen ze vooraf een rode puntmuts, een knapzak en roodgeschminkte wangen. De (groot)ouders gaan mee om de kleintjes te helpen bij hun speurtocht en het vervullen van de leuke en leerzame kabouteropdrachten. Aan het einde van het pad, als beloning voor hun speurwerk, mogen de kinderen hun puntmuts houden. Daarnaast krijgen ze als aandenken een mooi speldje.

Uitsluitend in de Kabouterweek

In de Kabouterweek is de speurtocht bij Buitencentrum Drents-Friese Wold trouwens nog wat spannender dan buiten deze week, omdat er schatten zijn verstopt langs de kabouterpaden. Wat erin zit is een geheim, maar één ding is zeker: het is een toepasselijke verrassing.

Win een weekendverblijf!

Ook voor jou is er tijdens de Kabouterweek een leuke verrassing: je maakt kans op het winnen van een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer, midden in de natuur. Bij de informatiebalie van de deelnemende natuurgebieden kan iedereen zich aanmelden voor deze winactie. Wil je zeker zijn van een plek, boek dan via Kabouterpad Drents-Friese Wold. Je mag natuurlijk ook spontaan langskomen!

Buitencentrum Drents-Friese Wold
Terwisscha 6a
8426 SJ Appelscha
Telefoon: 0516-464020 e-mail: drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl

Ga met je kabouters naar de kabouters

Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Geloof het of niet, maar in Appelscha hebben boswachters sporen gevonden van kabouters. Tijdens de landelijke Kabouterweek van Staatsbosbeheer krijg je de kans om met je (klein)kinderen midden in de natuur op zoek te gaan naar die kaboutersporen. Dat is niet alleen erg leuk, maar nog leerzaam ook! Voor een voorproefje van de Kabouterweek kijk je op www.kabouterweek.nl.

Voetsporen en grassprietjes

De Kabouterweek loopt van 2 tot en met 10 mei en valt precies in de meivakantie. Een perfect moment om je kinderen te trakteren op een leuk en leerzaam uitje naar het Kabouterpad in het Drents-Friese Wold. Daar speur je met de kleintjes op een met kabouters gemarkeerde route naar kaboutersporen. En dat is een kwestie van goed opletten, want kleine voetsporen en platgetrapte grassprietjes kunnen wijzen op de aanwezigheid van kabouters…

Kabouterpad
Met rode muts en geschminkte wangen op pad

Zoeken in het rood en groen

Dat speuren in het bos naar kaboutersporen doen je kinderen natuurlijk in een gepaste outfit. Dus krijgen ze vooraf een rode puntmuts, een knapzak en roodgeschminkte wangen. De (groot)ouders gaan mee om de kleintjes te helpen bij hun speurtocht en het vervullen van de leuke en leerzame kabouteropdrachten. Aan het einde van het pad, als beloning voor hun speurwerk, mogen de kinderen hun puntmuts houden. Daarnaast krijgen ze als aandenken een mooi speldje.

Uitsluitend in de Kabouterweek

In de Kabouterweek is de speurtocht bij Buitencentrum Drents-Friese Wold trouwens nog wat spannender dan buiten deze week, omdat er schatten zijn verstopt langs de kabouterpaden. Wat erin zit is een geheim, maar één ding is zeker: het is een toepasselijke verrassing.

Win een weekendverblijf!

Ook voor jou is er tijdens de Kabouterweek een leuke verrassing: je maakt kans op het winnen van een weekendverblijf voor vier personen in een vakantiewoning van Staatsbosbeheer, midden in de natuur. Bij de informatiebalie van de deelnemende natuurgebieden kan iedereen zich aanmelden voor deze winactie. Wil je zeker zijn van een plek, boek dan via Kabouterpad Drents-Friese Wold. Je mag natuurlijk ook spontaan langskomen!

Buitencentrum Drents-Friese Wold
Terwisscha 6a
8426 SJ Appelscha
Telefoon: 0516-464020 e-mail: drentsfriesewold@staatsbosbeheer.nl

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog