www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Aanmodderen op het blotevoetenpad

6 augustus 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Ook deze zomer is het blotevoetenpad, dat vorig jaar werd geopend bij Buitencentrum Drents-Friese Wold, een grote publiekstrekker.
Door het natte weer van de afgelopen paar weken is het pad een behoorlijke uitdaging voor hen die met schone kleren de uitgang willen bereiken. (Ik verzeker je dat dit eigenlijk een kansloze missie is :))

Foto: Tjipke de Boer
Sverre en Jorn op het blotevoetenpad Foto: Tjipke de Boer

Gisteren was het een heerlijk zomerse dag met heel veel gasten in het Buitencentrum. We merkten al snel dat het blotevoetenpad erg in trek was. Tussen 14.00 en 15.00 uur moesten de bezoekers soms zelfs wel een half uur wachten voor er weer een sleutel voor het pad beschikbaar was. Dit gaf hen mooi gelegenheid om even rond te kijken in het Buitencentrum of een ijsje te halen bij Bosbrasserie IJgenweis. Dus niemand hoefde zich in die tijd te vervelen.

We benaderden gisteren dan ook voor het eerst de magische grens van 200 deelnemers. En om 17.00 uur bleek dat we dit aantal zelfs ruimschoots haalden, de teller bleef steken op 221 gasten!
Vandaar dat het ook een behoorlijk waterballet was bij de kraan. Want je moet natuurlijk wel fris gewassen weer naar huis 🙂

Foto: Tjipke de Boer
Zo, even afspoelen in de tobbe. Foto: Tjipke de Boer

Kom jij ook naar ons blotevoetenpad? Klik hier voor meer informatie

Boswachter Joke van der Lei

reageren

geef een reactie

 • Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold
  6 augustus 2015 om 10:15

  Beste meneer of mevrouw de Ruijter,
  Het blotevoetenpad van het Buitencentrum is heel gevarieerd en wordt ook onderhouden. Dit kost uiteraard ook geld. De rest van het bos is inderdaad helemaal vrij toegankelijk om met blote voeten te betreden maar wordt hiervoor niet gecontroleerd. Wees welkom in het Drents-Friese Wold. Ik wens u nog vele fijne kilometers toe met of zonder blote voeten.
  Joke van der Lei

 • J.P. de Ruijter
  6 augustus 2015 om 09:55

  Ik vind dat het gratis zou moeten zijn. Doordat je tegenwoordig overal voor moet betalen vallen er veel dingen af. Maar we lopen wel op onze blote voeten gewoon door het bos en de modder. Kost niets en net zo goed.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog