www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Groningse studenten voor één dag natuurbeheerder

28 augustus 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Groningse studenten van de vereniging R.K.S.V. Albertus Magnus verwijderen ook dit jaar weer jonge bomen en struiken. Zo blijft de heide vrij van bomen. En dat is goed voor zeldzame insecten en vogels. Al 38 jaar komen hier rond de 450 aankomend eerstejaars een maatschappelijke opdracht uitvoeren die past in de introductie. Door middel van dit soort activiteiten worden zij gestimuleerd hun steentje bij te dragen aan de wereld waarin zij leven. En wie weet inspiratie opdoen voor een carrière in natuurbeheer.

Wij als beheerteam van het Drents-Friese Wold willen graag deze toekomstige managers en bestuurders een kijkje in de keuken van het natuurbeheer geven om zo  te laten zien waar het echt om gaat.

jonge bomen verwijderen op de stoevert
Foto: Liesbeth Koel

Met zoveel handen kan er heel veel werk worden gedaan. Dit jaar was de stoevert aan de beurt. Een heidegebied dat langzaam dicht groeit met bos. Dat willen we niet laten gebeuren vanwege de vele zeldzame insecten en vogels in dit gebied. De stoevert is ooit een zandverstuiving geweest nadat het gebied intensief werd begraasd door schapen. Het klink nog door in de naam: stoeven is drents voor stuiven.

Niet alleen studenten zijn van harte welkom. Bedrijven komen ook regelmatig bij ons op bezoek en werken graag een dagje mee. Wie weet breng ik nu iemand op een idee!

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog