www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Zonne-energie uit het Drents-Friese Wold.

16 oktober 2015 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Wie wel eens op bezoek komt in het beheerkantoor van Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold in Hoogersmilde heeft vast wel eens de zonnepanelen op het dak zien liggen. Als je natuurbeheerder bent wil je natuurlijk goed met het milieu omgaan en ook een bijdrage leveren. Vandaar dus deze panelen op het dak. Zestien in totaal.

elektrisch auto en panelen

Naast dat onze computers en andere apparaten op zonne-energie draaien, rijden onze surveillanten ook op een elektrische scooter en hebben we de beschikking over een elektrische auto. Ideaal voor de kortere ritjes tot 50 km. Muisstil en geen uitstoot! Onze bezoekers aan het Nationaal Park het Drents-Friese Wold weten dit initiatief te waarderen. We hebben onlangs ook een elektrische kettingzaag gekocht.

Zo zien we steeds meer mogelijkheden komen duurzame energie te gebruiken om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen. Daar willen we graag aan meewerken.

De reden dat ik nu dit stukje schrijf is dat Liesbeth en ik zaterdagmorgen as. ook onze e-auto en e-scooter laten zien tijdens de E-Motiondag in Appelscha. Naast de vele andere deelnemende bedrijven die elektrisch vervoer belangrijk vinden. Het belooft een leuke dag te worden. Hoogtepunt is een presentatie van een zelfrijdende elektrische schuttle. Het evenement is op de Boerestreek tussen 10 en 16 uur. Wie weet tot ziens.

Wilt u meer weten over dit evenement ter promotie van elektrisch vervoer ? Kik dan op de site: www.emotiondag.nl

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog