www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Een goed begin van het nieuwe jaar

5 januari 2016 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Wat een raar begin van 2016! Vorige week zag ik een nieuwe inktzwam omhoog komen uit de grond en op diverse plekken vond ik nog cantharellen (niet geplukt). Nu valt het winterse weer ons rauw op het dak. Ga ik wel naar kantoor of niet? Toch maar gedaan toen het licht werd; ik had nog veel te doen aan administratie.

2016-01-03 14.42.26
ijzel op berkentakken in de kale duinen

Vanaf deze plek voor iedereen een heel goed 2016 en dat we met zijn allen maar mogen genieten van de mooie natuur. Dichtbij of ver weg dat maakt niet uit voor mij, er is altijd wel iets moois te zien. Vooral nu met het sneeuwdek in Drenthe en het oosten van Fryslân. Pas wel op als je naar buiten gaat, zelfs in het bos is het glad. En de ijzel maakt de boomtakken extra zwaar waardoor ze sneller af kunnen breken.

20160105_122602
Rozebottel met sneeuwmutsje

Boswachter Liesbeth Koel

PS: Buitencentrum Drents-Friese Wold is wegens aanhoudende vorst en ijzel ook woensdag nog gesloten. Vanaf donderdag worden weer temperaturen boven nul graden verwacht. Einde van de mooie witte wereld.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog