www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Trimbaan Vledder geopend!

9 juni 2016 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Sporten is gezond. Sporten in de natuur is gezond en leuk! Dus op de vraag; wil Staatsbosbeheer meewerken aan de realisatie van een trimbaan in de bossen van Vledder was het antwoord natuurlijk snel ja. Uiteraard niet waar bijzondere planten groeien of nabij “woonplaatsen” van dieren. Daar houdt de trimbaan dan ook rekening mee.

Nu is het zover. De trimbaan ligt er en is vrijdag jl. met veel belangstelling en feestelijk onder een tropisch zonnetje geopend. De initiatiefnemersgroep met Philip Boot, Tini Sanders, Bart Rinkema, Bas Heinen en Roelof Smit hebben hun uiterste best gedaan deze baan te realiseren met hulp en bijdragen van bewoners en organisaties. En dat is heel goed gelukt. Nogmaals proficiat! 

Trimbaan Vledder 2

Onthulling parcours door Philip Boot, Tine Sanders en wethouder Homme Geertsma

De trimbaan bestaat uit 13 toestellen gemaakt van de boomstammen uit het omliggende bos die wij van Staatsbosbeheer Drents-Friese Wold hebben geschonken. Zo heeft de trimbaan een mooie en natuurlijke uitstraling gekregen en is de organisatie enorm geholpen met bouwmateriaal. We hebben uiteraard goede afspraken met de initiatiefnemersgroep gemaakt over het gebruik. Wij werken graag mee met initiatieven zoals deze waarbij bewoners de natuur opzoeken. In dit geval om te sporten. We vinden het ook belangrijk om de samenwerking op te zoeken en zo gezamenlijk zorg te dragen voor een mooie omgeving en de omliggende natuur. 

Trimbaan Vleddr 5

trimbaan 6

Bas Heinen geeft instructie op toestel 1

Meer weten? Volgende week in de krant Da’s Mooi een interview met de initiatiefnemers. Of gewoon zelf even proberen. De baan start bij de sporthal de Spronk in Vledder. 

Boswachter Corné Joziasse

 

 

reageren

geef een reactie

 • Gea Lotterman
  18 december 2022 om 09:05

  Ik ben erg benieuwd hoe je zoiets organiseert en waar je allemaal rekening mee moet houden. Aan welke wetgeving moet je voldoen? Altijd in samenwerking met natuurorganisaties of boswachterij?

  Wij willen in onze wijk en nabijgelegen bos graag iets bouwen en zijn op zoek naar informatie

  Hartelijke groet Gea

 • Kristen
  10 juli 2016 om 10:18

  I’ll immediately seize your rss feed as I can not in finding your
  email subscription hyperlink or e-newsletter
  service. Do you’ve any? Kindly allow me realize so that I may just subscribe.
  Thanks. http://www.yahoo.net

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog