www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Drents-Friese Wold is een orchidee rijker

27 juni 2016 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Een nieuwe soort rijker! De Gevlekte orchis is ontdekt op een klein grasveldje in het bos door onze boswachter ecologie Wouter de Vlieger. Een mooie ontdekking. Het is er nog maar één. Het begin is er ! En daar zijn we blij mee.

gevlekte orchis

Dit zijn leuke berichten om te schrijven. En een kroon op het werk. Veel beheermaatregelen zijn bedoeld om de omstandigheden voor soorten en mn. de zeldzame soorten te verbeteren. Vaak is dat verschralen en vernatten. Dat is het voedselarmer maken van de grond in combinatie met een hogere grondwaterstand. Dat doen we door afvoer van het gemaaide gras of door de meer ingrijpende maatregel plaggen. Vernatten doen we door het dempen van sloten. Hiervan profiteren de meer zeldzame soorten zoals de Gevlekte orchis.

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog