www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Natuurfilmpjes maken met de Junior Rangers

11 juli 2016 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Dit weekend was het dan weer zover. Het jaarlijks zomerkamp van de junior rangers Drents-Friese Wold. En nog wel het 5 jarig bestaan. Een eerste lustrum! Dat moet gevierd worden natuurlijk. Dus na het opzetten van de tenten vrijdagavond lekker aan de barbecue en elkaar grote en kleine verhalen vertellen rond het kampvuur.

De volgende morgen vroeg uit de veren en op de fiets naar de Hoekenbrink even voorbij Diever.  Prachtig weer en om klokslag 10.00 uur mocht ik ze hier ontvangen. De Hoekenbrink is een prachtig natuurgebied in het Nationaal Park en heeft veel variatie in natuur. En wat is er dan mooier voor jongeren om met je smartphone een filmpje van al dit moois te maken.  Zie hier het resultaat.

Junior rangers

Na een heerlijke ochtend stond er een vogelexcursie in de middag gepland en een nachtvlinder excursie in de avond. Een vol programma met veel natuur en gezelligheid. Daarvoor ben je dan ook junior ranger geworden natuurlijk. Zaterdagavond bij het kampvuur tijdens de afsluiting met presentaties is dat nog maar eens bevestigd. Zondagmorgen was het dan ook rustig tijdens de afsluitende excursie naar het Adderveen. Tevreden ging ieder na afloop weer naar huis.

Met alle dank aan Petra en Jan van Wevo Outdoor die de begeleiding verzorgden en aan het Nationaal Park en het IVN. Tot volgend jaar!

De junior rangers vinden het leuk nieuwe leden te verwelkomen. Dus ben je tussen de 12 en 19 jaar en houd je van de natuur en gezelligheid dan ben je van harte welkom. Meld je aan. Wil je meer foto’s zien?

junior rangers 2

Boswachter Corné Joziasse

 

 

 

 

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog