www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Ruiters en Runners gaan helemaal los in de Kale Duinen

1 november 2016 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

600 paarden galopperen kriskras door de zandverstuiving op zoek naar bakens met opdrachten. Een geweldig event! Special voor de Autumn Dessert Trail is dit natuurgebied van Staatsbosbeheer afgelopen weekend opengesteld voor ruiters. De zandverstuiving mag niet dicht groeien en al die paardenhoeven zorgen ervoor dat het zand eens even goed wordt losgewoeld. Even verderop lopen 300 runners van de HOC oriëntatieloop met een kaartje in de hand ook door het zand te ploegen op zoek naar “markers”. In een zo snel mogelijke tijd moeten zij deze “markers” aandoen willen ze een kans maken op het podium. Het is een prachtig schouwspel! Mannen, vrouwen, jong en oud die “off the beaten track” hun route zoeken.

Autumn Dessert Trail
Autumn Dessert Trail

Mensen willen zich graag in de natuur van het Nationaal Park het Drents-Friese Wold ontspannen. Dat zien we graag bij Staatsbosbeheer. Ieder jaar zijn er meer evenementen in de natuur. Dat vraagt om een goede afstemming en organisatie. Mijn petje af voor de initiatiefnemers van deze beide evenementen. Door een goede organisatie en onderlinge afstemming is alles vlekkeloos en veilig verlopen. En hebben zij de deelnemers een prachtige ervaring laten beleven.

HOC orientatieloper
HOC orientatieloper

Dat “het mes ook hier aan 2 kanten kan snijden” is wel duidelijk. Zo mocht ik als boswachter een cheque van 750 euro in ontvangst nemen. Een bijdrage van alle HOC runners voor behoud van de Kale Duinen. Met dit bedrag gaan we boomopslag verwijderen zodat de Kale Duinen open blijven. Nogmaals bedankt daarvoor en dank ook aan al die paardenhoeven die het zand weer eens even goed los gemaakt hebben.

Boswachter Corné Joziasse

Cheque HOC orientatielopen
Cheque HOC orientatielopen
reageren

geef een reactie

  • Jan Kooistra
    1 november 2016 om 12:57

    ook wij, de hardlopers, wandelaars en organisatoren mogen ieder jaar weer genieten van die mooie natuur in het Drents Friese Wold met de marathons, en Hoeve aan den Weglopen en niet te vergeten de wandelvierdaagse. dank namens al de hardlopers en wandelaars. St.Sportpromotie Diever en SV Friesland

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog