www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Het bergje bij Appelscha is aangepakt

11 november 2016 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Het bergje bij Appelscha is geen groot bos maar wel zeer in trek als uitloopgebied voor bewoners van de Boslaan en omgeving. Gasten van camping Alkenhaer komen er ook graag. Het bergje is één van de oudste bossen van Appelscha en het Drents-Friese Wold en dankt zijn of haar naam aan de heuvel aan de noordkant van het bos.

De heuvel is gemaakt van grond die vrijgekomen is bij het graven van de naastliggende vijver. Een veel gebruikt bos dus, met een ruiterroute en wandelpaden. En dat vraagt om onderhoud. Zo is onze collega Henk Doldersum na gesprekken met omwonenden aan de slag gegaan met bewoners van zorginstelling de Fleddervoort in Veenhuizen. Paden opsnoeien, natte plekken bewerken en bezanden van paden waren de meest voorkomende werkzaamheden. Normaal gesproken werkende bewoners bij zorgboerderij Prins op de locatie Donderboerkamp bij Donderen. Deze keer hebben ze er in Appelscha wat moois van gemaakt. Bedankt mannen!

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog