www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Twee vliegen in één klap! Teambuilding en werken aan de natuur.

6 februari 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Kale Duinen, 4 februari, zaterdagmorgen 9.30 uur. Prachtig zonnetje en 15 enthousiaste leden van HOC’ 93 oriënteringsclub uitgerust met zagen en kniptangen. Hoe mooi wil je het hebben! Uitgerust in strakke pakken met kaart en kompas zie je ze normaal gesproken door de natuur rennen, als ze een wedstrijd hebben dan. Nu met werkhandschoenen en met een andere opdracht. Wel met dezelfde wedstrijdmentaliteit. Nog even snel een bak koffie en dan gaan we los.

Vrij spel voor de wind
De Kale Duinen, een uniek stuifzandgebied met heide in het Nationaal Park het Drents-Friese Wold. Om de duinen “kaal” te houden moet er wel wat gebeuren willen de zeldzame planten en dieren zich hier thuis blijven voelen. Zo was mijn strekking van mijn verhaal. Na deze woorden snel aan de slag. De ene na de andere omgezaagde den belandde in stapels verspreid over het gebied. Het leek wel een wedstrijd. Niet te stuitten deze sporters. Na 3 uur lachen en zweten moest nog steeds die laatste boom om. We zijn apetrots op het resultaat. De wind heeft nu weer vrij spel en laat het zand weer stuiven en de heide is nu weer heide zonder bomen. Dat is wat we willen. Daar doen we het voor!

Heerlijk buiten
En waar we het natuurlijk ook voor doen is organisaties en bedrijven de mogelijkheid geven te werken aan teambuilding en eens heel wat anders doen met elkaar. De handen uit de mouwen te steken en daarna wat lekkers te eten en te drinken. Fantastisch toch! Deze mensen hebben er duidelijk van genoten. Volgend jaar weer. Fijn ook te merken is de trend van sportclubs en organisaties van evenementen iets terug te willen doen voor de natuur waar ze gebruik van maken tijdens hun sport of evenement. We zien dat niet alleen bij HOC oriëntatielopen, maar ook bij ATB en ruiter evenementen. Een mooie manier van samenwerken waarbij elkaars belangen worden versterkt.

 

Boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog