www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Autumn Desert Trail gaat dit jaar niet door

6 juli 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Autumn Desert Trail

Autumn Desert Trail

Het ruiterevenement Autumn Desert Trail in het Nationaal Park het Drents-Friese Wold gaat dit jaar niet door. Tijdens dit evenement galoppeerden de afgelopen zes jaar honderden paarden over de Kale Duinen. Organisator Staatbosbeheer krijgt de organisatie voor dit jaar niet rond. Wel wordt er al volop gekeken naar komende jaren om het unieke event toch door te laten gaan.

Blijven zoeken naar mede-organisatoren

Boswachter in het Drents-Friese Wold Corné Joziasse vindt het jammer dat de Autumn Desert Trail dit jaar niet doorgaat. “Ieder jaar deden er meer ruiters mee en iedereen was er enthousiast over. Maar de keerzijde is dat het evenement te groot is geworden om te organiseren met alleen het beheerteam van Staatsbosbeheer. We hebben gezocht naar samenwerking met recreatieondernemers in de omgeving, maar dat is niet gelukt. Daarom hebben we besloten dat het dit jaar niet door kan gaan. Dat betekent niet dat het doek definitief is gevallen voor de Autumn Desert Trail. We blijven zoeken naar mede-organisatoren en we hopen dat we dit prachtige evenement in de komende jaren gewoon weer kunnen houden.”

Tegen algen en mos

De Kale Duinen is een bijzonder natuurgebied met zeldzame broedvogels. De paarden helpen Staatsbosbeheer met het beheer van dit bijzondere woestijnlandschap. Stikstof in de lucht stimuleert namelijk de groei van algen en mos. Dit mos legt het zand vast, wat er voor zorgt dat bomen een kans krijgen te ontkiemen. De paarden zorgen ervoor dat het zand wordt losgemaakt en weer gaat stuiven. Heel belangrijk voor het voortbestaan van deze grootste zandverstuiving in Noord-Nederland.

Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

 • Ton Heinst
  9 juli 2017 om 15:37

  Wat is er nodig om een dergelijke dag wel door te kunnen laten gaan?
  Als Nederlandse Vereniging van Vrijetijds Ruiters kunnen kunnen wij wellicht bijdragen aan het slagen van zo”n jaarlijks festijn voor Paard en Ruiter.

 • Inge
  6 juli 2017 om 19:01

  Waarom stellen jullie het gebied niet open ruim buiten het broedseizoen. Zo’n zelfde soort regeling is er toch ook voor het strand ivm badseizoen?

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog