www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Autumn Desert Trail 2017 gaat wél door!

1 augustus 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
ruiters op de Kale Duinen

ruiters op de Kale Duinen

Hippisch Drenthe heeft aangeboden om een groot deel van de organisatie van dit unieke evenement voor haar rekening te nemen. Samen met Staatsbosbeheer wordt alles in werking gesteld om, net als voorgaande jaren, honderden ruiters over de Kale Duinen te laten galopperen.

Tegen algen en mos

Goed nieuws dus voor alle liefhebbers van de Autumn Desert Trail in het Nationaal Park het Drents-Friese Wold en heel goed nieuws voor de natuur van dit uniek natuurgebied. Normaal gesproken is het niet toegestaan om met een paard van de ruiterpaden af te wijken op de Kale Duinen in verband met broedvogels en zeldzame flora die in dit gebied voorkomen. De Desert Trail biedt jaarlijks een eenmalige uitzondering. De paarden helpen Staatsbosbeheer met het beheer van dit bijzondere woestijnlandschap. Stikstof in de lucht stimuleert namelijk de groei van algen en mos. Dit mos legt het zand vast, wat ervoor zorgt dat bomen een kans krijgen te ontkiemen. De paarden zorgen ervoor dat het zand wordt losgemaakt en weer gaat stuiven. Heel belangrijk voor het voortbestaan van deze grootste zandverstuiving in Noord-Nederland.

Save the date!

Het evenement vindt plaats op 28 & 29 oktober 2017. Hippisch Drenthe is direct gestart met de voorbereidingen. In de komende weken wordt bekend gemaakt waar de deelnemers zich kunnen inschrijven voor de Autumn Desert Trail.

Nieuws en extra informatie zal verstrekt worden via de Facebookpagina van Hippisch Drenthe  en via de website van Hippisch Drenthe

Vragen?

Neem contact op met Hippisch Drenthe via de mail adt@hippischdrenthe.com

of via de telefoon 06-493 223 70 van Tanny de Nooy, of 06 156 704 18 van Arjan van Emmerik

boswachter Corné Joziasse

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog