www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Ruim 100 kinderen struinen door het Drents-Friese Wold !

9 oktober 2017 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
struinen door het bos

struinen door het bos

Vrijdag jl. was het zover. 120 kinderen uit groep 7 en 8 van twee basisscholen uit de gemeente Noordenveld hebben onder begeleiding van boswachters en vrijwilligers een struintocht door het Nationaal Park Drents-Friese Wold gemaakt. Aan nattigheid geen gebrek maar dat kon de kinderen niet deren. Lekker banjeren en je verwonderen wat je allemaal ziet buiten de paden. Spannend! Na een tocht van 2,5 uur smaakte de lunch extra lekker. 's-Middags hebben 10 boswachters workshops verzorgd. Eten uit de natuur, survival, hutten bouwen, paddenstoelen excursie en op zoek naar insecten. En natuurlijk afsluiten met een kampvuur.

Hoe kan je de waarden van de natuur en het bos in de harten van de Drentse samenleving laten landen?

Door de Drentse schooljeugd deze struintocht te laten ervaren! Waarbij ze echt in contact komen met de natuur. Leerkrachten van de Eskampen en de Poolster hebben samen met hun klas en gastdocent van IVN Drenthe de tocht voorbereid. Heb je wel eens en wolf gezien? En waarom is een boom bruin? Deze vragen en veel meer moesten de boswachters beantwoorden. Later op school gaan de kinderen een presentatie en workshop geven aan de (groot)ouders.  Kinderen vertellen dan over hun opgedane ervaringen, geven demonstraties en korte opdrachten. Het is de feestelijke afsluiting van een onderwijsproject dat de werkgroep Bos Natuurlijk van het IVN dit jaar voor het zesde jaar voor de vereniging De Nieuwe Wildernis heeft georganiseerd. De Nieuwe Wildernis zet zich in voor natuur zonder ingrijpen van de mens.

Wie werkten allemaal mee ?

Er komt heel wat kijken om zoveel kinderen een topervaring in het bos te kunnen verzorgen. Inmiddels voor de zesde keer. Dankzij een goede samenwerking tussen Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Stichting Het Drents Landschap, Ivn Drenthe, de federatie voor Particulier Grondbezit, Hillig Meer, Wevo Outdoor, Nationaal Park Drents-Friese Wold en gemeente Noordenveld is het ook dit jaar weer gelukt.

Het Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland.

Een natuurgebied waar de natuur steeds meer haar gang mag gaan. Ruimte voor de natuur. Logisch dus dat de organisatie het Drents-Friese Wold heeft uitgekozen als locatie voor dit onderwijsproject “Het Bos Natuurlijk”

Boswachter Corné Joziasse

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog