www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Jongeren voor natuur in het Drents-Friese Wold

29 juni 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Youth+ IVN

Youth+ IVN

IVN Natuureducatie organiseert samen met Nationaal Park Drents-Friese Wold het internationaal natuurkamp voor jongeren van 18 tot 26 jaar. Deze Youth plussers strijken neer met hun tent op de Camping de Reeenwissel aan de rand van het bos.

Handen uit de mouwen

Jongeren van 18+ betrekken bij de bescherming van natuur in hun eigen omgeving is het belangrijkste doel van het Youth+ programma. Beinvloeden van beleid rondom natuur in eigen land en internationaal is een ander belangrijk doel. En natuurlijk worden ook de handjes uit de mouw gestoken. Onder begeleiding van onze boswachter Liesbeth Koel is een natuur corridor opgeschoond. Dat wil zeggen jonge bomen en struiken verwijderen zodat insecten weer van het ene naar het andere heideveld kunnen trekken. Belangrijk omdat ze anders uitsterven.

Youth+ IVN
Youth+ IVN

Inspirerend

Meer dan 20 jongeren van verschillend pluimage en opleidingsniveau maar wel allemaal met het zelfde hart voor de natuur. Uit alle windstreken van Europa hebben zij hier deze week hun basiskamp opgeslagen om samen te werken en ideeen en gedachten met elkaar uit te wisselen. Dat is inspirerend om te zien. En geeft vertrouwen voor de toekomst. Komende september is de jaarlijkse Europarc Conferentie in Schotland. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold zal daar ook door leden van de Junior Rangers en Youth+ uit Drenthe vertegenwoordigd zijn.

Workshops

Ik was op bezoek tijdens de workshops (vrij vertaald): Hoe ziet jouw natuur eruit in de toekomst? en Hoe betrek je mensen in natuur(behoud)? De visie van de jongeren worden als foto’s, filmpjes en workshopverslagen gepresenteerd op de Europarc Conferentie na de zomer in Schotland. En natuurlijk aan het samenwerkingsverband Nationale Parken Nederland. Want nieuwe en frisse ideeen zijn van groot belang. Als uitstapje staat een bezoek gepland aan een ander Nationaal Park, de Weerribben Wieden. Zaterdagavond wordt het kamp feestelijk afgesloten en zondag vertrekt iedereen weer huiswaarts.

Youth+ IVN
Youth+ IVN

Ben jij tussen de 12 en 18 jaar en natuurliefhebber

En woon je in de buurt van het Drents-Friese Wold dan ben je van harte welkom om de Junior Rangers te versterken.

Youth+ IVN
Youth+ IVN
reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog