www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Rondje Spartelvijver

6 juli 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Zomerse bosrit te paard

Paardrijden is populair in het Nationaal Park Drents Friese Wold. Een uitgebreid netwerk aan routes brengt u op de mooiste plekjes. De spartelvijver is zo'n plek. Nieuw is dat op bestaande routes een rondje is aangeven om deze plek goed bereikbaar te maken.

Duidelijke route

Om de spartelvijver beter bereikbaar te maken is er nu dus een duidelijk route aangegeven. Het gaat om een bestaande route met de bekende paaltjes. Een kaartje van de route kunt u vinden op de ruiterparkeerplaats van het Buitencentrum van Staatsbosbeheer in Terwisscha en op het eerste parkeerterrein langs de Canadaweg vanaf de Kloosterweg.

Rondje Spartelvijver

De route is te koppelen met de blauwe- en rode dagroute langs de Canadaweg richting Buitencentrum. Een mooi en afwisselend rondje van ruim 12 km.  Klik op Spartelvijver rondje voor de kaart. Onderstaand ziet u een overzichtskaartje.

Rondje spartelvijver
Rondje spartelvijver

Veel rijplezier. Ik benieuwd naar uw ervaring! Ik hoor het graag.

reageren

geef een reactie

 • Yda
  9 augustus 2018 om 11:28

  Wij gaan aanstaande zondag (12-8-18)naar de spartelvijver. Is de kwalitiet van het water veilig voor onze honden?

 • Esmeralda
  10 juli 2018 om 20:52

  Ik wil graag zwemmen met mijn paard , kan dat in de spartelvijver? is deze diep genoeg? want dan boek ik een vakantie met man en paard in de buurt.

  • Boswachter Corné Joziasse
   16 juli 2018 om 13:48

   Het water is nu ongeveer op 70 cm diep.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog