www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Staatsbosbeheer zoekt vrijwillige boswachters

10 september 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold
Staatsbosbeheer vrijwiliger

Staatsbosbeheer vrijwilliger

Staatsbosbeheer werkt samen met veel enthousiaste vrijwilligers in Nationaal Park Drents-Friese Wold. Wil je ook aan de slag in de natuur als vrijwilliger bij een gezellig team? Dinsdagavond 18 september ben je van harte welkom op de informatieavond in Appelscha. Boswachters en actieve vrijwilligers vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Kinderactiviteiten in de natuur

Vind je het leuk en belangrijk om kinderen op een spannende manier bij de natuur te betrekken ? Dan zoeken wij jou voor het begeleiden van kinderactiviteiten vanuit het BuitenCentrum. Kennis van natuur en ervaring met begeleiden van kinderen is wenselijk.

Vrijwilliger educatie
Vrijwilliger educatie

Bezoekers informeren

Als gastheer/vrouw zoek je contact met de bezoekers van het Nationaal park. In de weekenden en vakantieperiodes ben je actief in de natuur.  Je zoekt contact met bezoekers en je kan enthousiast vertellen over het wel en wee van de natuur. Je wijst de weg als je die vraag krijgt. Kortom: je gaat graag met mensen om.

Klussen in de natuur

Er zijn veel klussen te doen in de natuur. Snoeien, boompjes trekken in de heide en onderhoud aan recreatie routes en bankjes ed. Ben je een beetje handig en wil je lekker je handen uit de mouwen steken.

Klussen
Klussen

Flora en fauna inventariseren

Het Drents-Friese Wold is rijk aan bijzondere flora en fauna. Heb je affiniteit of ervaring met inventariseren? Dan ben je ook van harte welkom.

Geïnteresseerd?

Kom dan vrijblijvend naar de informatieavond op dinsdag 18 september en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

We starten om 19.00 uur met koffie/thee in het Buitencentrum Drents-Friese Wold. Om 19.30 uur start de avond met een presentatie  over de verschillende vacatures waarna je per vacature  met de boswachters en vrijwilligers de mogelijkheden kan bespreken.

Adres: Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha. Voor meer informatie kun je kijken op www.staatsbosbeheer.nl/drentsfriesewold

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog