www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Wat is mooier dan zelf een kerstboom omzagen in het bos

27 november 2018 Boswachter Corné Joziasse in Drents-Friese Wold

Zaterdag 8 december mag je zelf een mooie kerstboom komen uitzoeken en omzagen in het Drents-Friese Wold. Je bent van harte welkom vanaf 11.00 uur tot uiterlijk 12.30 uur op een locatie in het Drents-Friese Wold. Een geweldige ervaring en voor het bos een goede zaak! Meld je wel even aan.

Meld je aan!

Wel nodig, want het kan wel eens druk worden en we willen iedereen graag netjes helpen. Je mag de boom zelf zagen (met beugelzaagje) of uitspitten. We vragen een vergoeding van 5 tot 15 euro afhankelijk van de grootte. Onze boswachter en de Junior Rangers helpen je een handje, neem wel zelf handschoenen mee. Wil je ook zo’n mooie kerstboom uit het Nationaal Park het Drents-Friese Wold? Stuur dan een mailtje naar onze boswachter Liesbeth Koel via l.koel@staatsbosbeheer.nl. Je ontvangt dan de informatiemail met kaartje waar je moet zijn.

kerstboom omzagen
kerstboom omzagen

Ruimte voor wildere natuur

Staatsbosbeheer maakt de resterende productiebossen in het Nationale Park aantrekkelijker voor dieren planten en mensen. Dit doen we door open plekken te maken waardoor spontaan weer bos gaat groeien met meer variatie in boomsoorten. Zo ontstaat een groots en robuust natuurgebied. Door een kerstboom te zagen maak je een open plek. Zo help je dus mee aan het aantrekkelijker maken van het Drents-Friese Wold.

De warme chocolademelk staat voor je klaar vanaf 11.00 uur!

Tot dan!

 

reageren

geef een reactie

 • Harold
  26 november 2023 om 08:29

  Goedemorgen, is deze mogelijkheid in 2023 er ook?

 • J.P. Gehem
  27 november 2018 om 16:52

  Wat is er mooier dan (..)
  Een mooie symmetrische boom te vinden en om te zagen in het DFW … };<)

  • Boswachter Corné Joziasse
   28 november 2018 om 08:33

   Ja. jaap dat gaat jou vast lukken.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog