www.boswachtersblog.nl/ Drents-Friese Wold

Routeberichten Drents-Friese Wold

29 april 2021 Lysander van Oossanen in Drents-Friese Wold

Het Drents-Friese Wold is voortdurend in beweging. Ook in de recreatieve routes en voorzieningen verandert nog wel eens wat. In de rubriek Routeberichten Drents-Friese Wold houden we u op de hoogte van de veranderingen.

In de afgelopen periode zijn er weer een aantal recreatieve voorziening opgeknapt. Met een financiële steun van de Stuurgroep Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek is de trailerparkeerplaats aan de Canadaweg tussen Appelscha en Wateren deels verhard met grasbetontegels. De parkeerplaats wordt ook wel het Halve maantje genoemd en is zo ingericht dat de ‘rijbaan’ nu verhard is. Hierdoor is het rijden met en parkeren van de trailer gemakkelijker geworden. Er is ruimte voor circa veertig trailers. De locatie vind je hier. Meer informatie over ruiter- en menroutes in het Drents-Friese Wold vind je hier. Let op, de Kloosterweg tussen Appelscha en Elsloo is officieel nog tot en met 30 april afgesloten.

De rijbaan trailerparkeerplaats het Halve maantje is nu verhard.

Op de Noordelijke Veldhuizen is het dagrecreatieterreintje opnieuw ingericht. Er zijn een aantal picknickbanken opgeknapt en verplaatst. Daarnaast is de ‘parkeerplaats’ opnieuw ingezaaid zodat hij later weer als zodanig bruikbaar is, ook voor paardentrailers. De parkeerhaventjes zijn weer beter zichtbaar gemaakt en er is een stuk zandweg opgeknapt. In het bos zijn wandelpaadjes en doorsteekjes vrijgemaakt en bomen verwijderd die over het wandelpad lagen. Daarmee is de Noordelijke Veldhuizen weer voor iedereen toegankelijk. Ook de paden die elders in het gebied waren beschadigd door de uitvoering van de werkzaamheden in de afgelopen winter, zijn weer spic en span.

Een van de opgeknapte picknickbanken in de Noordelijke Veldhuizen.

 

reageren

geef een reactie

 • Marjanne
  29 april 2021 om 21:18

  Kloosterweg afgesloten tot 31 april??? Wellicht 31 mei? 🙂

  • Lysander van Oossanen
   30 april 2021 om 08:28

   Dank je wel voor je alertheid
   Wellicht is dit mijn wens om een dag extra toe te voegen aan het voorjaar. Ik heb het aangepast naar de realiteit, het is 30 april geworden.

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog