www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Eerste konikveulen geboren in de Stille Kern

4 april 2013 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland
Veulen laat zich zien
Veulen laat zich zien

Sinds november 2012 bewoont een groep konikpaarden de Stille Kern in het natuurgebied het Horsterwold bij Zeewolde. Het eerste veulentje is nu geboren. Het ziet er gezond en fit uit en drinkt uitstekend bij zijn moeder. Het veulentje blijft de komende tijd dicht bij zijn moeder. De konikpaarden helpen de boswachters van Staatsbosbeheer om het gebied open en afwisselend te houden. De Stille Kern is het gedeelte van het Horsterwold met een open boslandschap dat bestaat uit waterpartijen, groepen bomen, ruigte en struiken. Deze afwisseling maakt het gebied aantrekkelijk voor veel dieren en planten. De kudde konikpaarden zijn voor bezoekers uiteraard ook een bijzondere ervaring. Zeker nu er ook veulentjes bij hun moeder te zien zullen zijn. De konikpaarden lopen hier het hele jaar en de begrazing past goed bij de natuurdoelen van het gebied. Voor de rust van de dieren en in het bijzonder voor het veulen is het noodzakelijk dat bezoekers op ruime afstand blijven van de moeder en kind.

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog