www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Beversafari Almeerderhout in stijl afgesloten

10 september 2013 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Zaterdagavond zijn we voor de zesde en laatste keer dit jaar met deelnemers op zoek naar bevers gegaan in de Almeerderhout.Het was een bijzondere avond waarop we veel van de nog relatief jong Almeerse natuur mochten zien. Drie ijsvogels lieten zich minuten lang bekijken vanuit de kano en toen hadden we nog geen bever gezien. Toch kon voor sommige deelnemers de avond al niet meer stuk. Een paar minuten later werden we getrakteerd op een prachtige zonsondergang met daarbij een regenboog.

IMAG1486

Inmiddels was het half negen maar hadden we de hoofdrolspelers nog niet waargenomen. Toen het bijna donker was, een paar meter voor de eindlocatie verschenen er dan toch nog twee bevers ten tonele. In het licht, afkomstig uit een mobiele telefoon, kwam de bever nog een keer prachtig langs de kano zwemmen. Hierna zijn we uitgestapt en is de excursie op stadslandgoed de Kemphaan afgesloten. De deelnemers kregen allemaal een gesigneerd grote 5 paspoort uitgereikt en hiermee was de excursie ten einde.

De grote 5
Dit jaar vonden er voor het eerst in Almere  de grote 5 beverexcursies plaats.
Het beverarrangement is met hulp van twee lokale ondernemers opgezet. Pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op De Kemphaan heeft speciaal voor de beverexcursie een tweetal pannenkoeken op het menu gezet. De grote bever pannenkoek voor volwassenen en de just in Beaver voor kinderen.
Kanokay heeft kano’s waaronder tienpersoons kano’s geleverd met instructeurs. De tienpersoons kano’s zijn zeer stabiel waardoor de mensen ook staand vanuit de kano foto’s konden maken.

foto: Hans Melis
foto: Hans Melis

We kunnen op een geslaagde reeks terug kijken en daarom alvast prijs geven dat er ook in 2014 beverexcursies georganiseerd gaan worden. Ben je nog niet in de gelegenheid geweest om mee te gaan houd dan goed de hieronder genoemde site in de gaten. www.staatsbosbeheer.nl/stadsbossenalmere (onder activiteiten.) Binnenkort verschijnt hier het aanbod voor 2014 en wie weet ontmoet je deze hoofdrolspeler.

IMG_4806

Thijmen van Heerde
Boswachter Almere

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog