www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Herfst, Naar Buiten!

10 oktober 2013 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

SAM_4870

Buiten is het volop herfst, bladeren verkleuren en dwarrelen naar beneden, paddenstoelen schieten uit de grond, vogels eten hun buik vol om op weg te gaan naar het zuiden, gaaien en muizen leggen wintervoorraden aan. Kortom drukte van belang in de natuur.
Tijd om al het moois van dit seizoen te ontdekken en er volop van te genieten. Heb je de vliegenzwam al gezien of een walnoot geproefd? Tijd voor een lekkere lange wandeling door het bos. Of leef je eens uit in een speelbos! In Flevoland heb je er drie: Het Belevenissenbos in Lelystad, het Zuiderzee speelbos in Almere en de Zevensprong in Zeewolde.

paddestoelen zoeken

Wil je een keer samen met de boswachter paddenstoelen kijken in het Gelderse Hout in Lelystad? Klik dan op deze link: http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Stadsbossen%20Lelystad/Paddenstoelen%20in%20het%20Gelderse%20Hout.aspx

Wil je graag herfst knutsels maken ga dan naar de Kids-herfstdag op het Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Klik dan op deze link: http://www.staatsbosbeheer.nl/Activiteiten/Stadsbossen%20Almere/Knutselen%20en%20spelen%20op%20de%20Kids-Herfstdag.aspx

Wil je helemaal actief bezig zijn en de boswachter een handje helpen in Zeewolde? Geef je dan op voor de Natuurwerkdag. Klik dan op deze link: http://www.natuurwerkdag.nl/meedoen/locatie/hulkesteinse-bos/1036

Kom naar buiten, je hoeft je deze herfst echt niet te vervelen!

Boswachter
Rob Koetsier

reageren

geef een reactie

 • Daphne van Breukelen-Lubbe
  19 september 2019 om 15:41

  Goedemiddag,
  Ik ben Plustijdleerkracht op twee basisscholen in Lelystad.
  Plustijd is een project na schooltijd, waarbij we extra leertijd bieden voor kinderen en waarbij we werken rondom een thema. Dit schooljaar wordt het thema ‘kringloop’ en in het kader van de seizoenen ben ik op zoek naar een excursie. Nu zag ik deze blog, maar deze is al een tijd geleden. Ik vroeg mij echter af of het mogelijk is om met de boswachter in de Gelderse Hout naar paddenstoelen te kijken (in verband met het seizoen Herfst)?
  Ik hoop dat jullie mij verder kunnen helpen!

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog