www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Een 'gewone' week in het Horsterwold

26 oktober 2013 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Deze week was voor mij als leerling zijnde bij Staatsbosbeheer Zeewolde geen gewone week. Het begon afgelopen maandagochtend, boswachter André kwam het kantoor binnenlopen en ik zag al gelijk er iets mankeerde.. André zijn rug speelde hem weer parten. André gaf vrijwel direct aan de komende tijd geen excursies te kunnen geven en daarbij de vraag: ”of ik de excursies van deze week op mij wil nemen samen met onze vrijwilligster Cobie?”. ”Euhm.. ja dat wil ik wel maar..” Het was voor mij duidelijk dat ik nog wat twijfels had, maar André had er duidelijk alle vertrouwen in.

Woensdag 23-10-2013 Damherten excursie

Samen met Cobie en Jacco (onze jongste collega) heb ik woensdag de Damherten excursie gegeven. Het bleek bij het ontvangst van de deelnemers dat er een goede rolverdeling was tussen mij, Jacco en Cobie. Cobie was de gene die het gebied op haar duimpje kent en daar alles over wist te vertellen, Jacco was de gene die alles wist te vertellen over de damherten en de konikpaarden en ik was er voor een gezellig gesprek en zo nu en dan een geintje!

Halverwege de excursie zijn we gestopt bij de konikpaarden en hebben we een héérlijke erwtensoep bereid op een Zweedse fakkel (zie foto). Nieuwsgierig als de konikpaarden waren kwamen ze steeds dichter bij ons staan. Binnen niet al te lange tijd hadden we het complete aantal aanwezige paarden in het Horsterwold bij ons staan. We hadden het niet beter kunnen treffen dan dit; een lekker kopje soep, konikpaarden en een ondergaande zon op de achtergrond.. ziet u het al voor zich?

Helaas hebben we geen damherten gezien deze dag, maar iedereen was erg gelukkig en er hing een erg goede en voldane sfeer. De eerste excursie was een groot succes, op naar de volgende!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Vrijdag 25-10-2013 Steentijdwandeling 

Met vrijwilligers Cobie en Willem ben ik op pad geweest voor een steentijdwandeling van 6 uur door het Horsterwold. Samen met 20 deelnemers zijn we 4000 jaar terug gegaan in de tijd en hebben we allerlei ‘steentijd’ activiteiten ondernomen; vuur maken met een boog, een boom proberen om te hakken met een hertengewei (bijna gelukt), zijn we langs een prehistorische hut gewandeld gebouwd door studenten van de Universiteit Leiden, via een omgevallen boom een sloot oversteken en natuurlijk boogschieten met zelf gemaakte bogen.

Afbeelding

Afbeelding

AfbeeldingAfbeelding

Erg voldaan en wonderbaarlijk genoeg, vol energie, hebben we dag succesvol afgesloten. Alle lof niet voor Almhof, maar voor Cobie die zo goed als de hele wandeling heeft geleid en alle deelnemers van informatie heeft voorzien gedurende de hele steentijdwandeling.

Voor een leerling bij Staatsbosbeheer waren het 2 erg leerzame dagen en ben ik nu al tot de conclusie gekomen dat werken bij Staatsbosbeheer en het geven van excursies echt fantastisch is.

André veel beterschap en hopelijk ben je snel weer fit!

Was getekend,

Tim Hogenbosch (leerling Outdoor & Adventure)

 twitter@thogenbosch

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog