www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Nieuwe varensoort ontdekt in het Kuinderbos

21 februari 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Afgelopen week vond boswachter Harco Bergman van Staatsbosbeheer een nieuwe varensoort voor Flevoland en nieuw voor het Kuinderbos. Dit betekent dat nu 31e varensoort in het Kuinderbos gevonden zijn. (niet al deze soorten komen meer voor, actueel zijn het nu 25)

IMAG1197

De soort heet: Cyrtomium fortunei, Smalle ijzervaren.

Het is geen oorspronkelijke soort. De Smalle ijzervaren komt uit Oost-Azië en wordt gekweekt en sporen ontsnappen uit kassen. De vestiging is te zien als verwildering, maar kan ook worden gezien als vestiging. Op meerdere plekken is de soort al in ons land verschenen; vooral op muren, zoals in Amsterdam, Zaandam en in de kalkgroeve `t Rooth O. van Maastricht.

Harco Bergman

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog