www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Droppingen in het Horsterwold

4 maart 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Door leerling outdoor / boswachter Tim Hogenbosch

Zomaar een idee, klein begonnen en uiteindelijk een gaaf eindproduct. 3 maanden lang iedere vrijdagavond ontzettend veel plezier, gelachen en avontuur.. het zou zomaar een deel uit de avonturen van Kuifje kunnen zijn!

Begin oktober ben ik begonnen met het verkennen van het gebied. Al gauw kwam ik er achter dat een dropping vanaf camping de Dasselaar in Zeeewolde het meest ideale zou zijn. Hier zou de dropping een perfect eindpunt hebben met een mooie kampvuurkuil en dus ideaal voor wat Marshmallows op stok. Tijdens de dropping zouden de kinderen sloten moeten oversteken, kruipen door gangen en tunnels, struinen en diverse andere opdrachten moet uitvoeren.  Na veel brainstromen en worstelen voornamelijk met mijn eigen gedachten was de dropping na 3 weken gereed om van start te gaan.

 

Voordat we vertrekken eerst even korte tekst en uileg.. we moeten natuurlijk wel allemaal de weg terug vinden!
Voordat we vertrekken eerst even korte tekst en uileg.. we moeten natuurlijk wel allemaal de weg terug vinden!
Een luisterspel doet het altijd goed bij kinderen die door de spanning erg druk zijn:)
Een luisterspel doet het altijd goed bij kinderen die door de spanning erg druk zijn:)
In de avond een super spannende tunnel
In de avond een super spannende tunnel

 

Van de paden af en struinen in het donker
Van de paden af en struinen in het donker
Niet goed te zien maar hier steken de kinderen een sloot over m.b.v. 2 boomstammen die over de sloot liggen
Niet goed te zien maar hier steken de kinderen een sloot over m.b.v. 2 boomstammen die over de sloot liggen

 

 

Jeuj!!
Jeuj!!

IMAG0130

Wij zijn heus niet bang hoor!
Wij zijn heus niet bang hoor!

 

 

De dropping zou ik organiseren voor de kinderen uit Zeewolde. Met als beweegredenen om kinderen weer van het buiten zijn te laten genieten, te beleven, samen te werken en als hoofddoel ACHTER DIE COMPUTER VANDAAN en ontdek!! Een leuke oproep bij de lokale media zou vast wel zijn vruchten afwerpen, niets bleek minder waar. De eerste 2 weken niets in mijn inbox. Dan begin je lichtelijk onzeker te worden. Misschien hebben kinderen wel helemaal geen zin om lekker buiten te spelen en sterker nog misschien zijn die tijdens wel helemaal voorbij? Nee, dat zal toch niet?

Wie wil nou niet zijn cadeautjes uitpakken bij een lekker kampvuurtje?
Wie wil nou niet zijn cadeautjes uitpakken bij een lekker kampvuurtje?
Lekker opwarmen en de maag vullen! Leuke groep kinderen uit Amsterdam
Lekker opwarmen en de maag vullen! Leuke groep kinderen uit Amsterdam
Kamvuurkuil op de Dasselaar
Kamvuurkuil op de Dasselaar

Weer terug, verzonken in gedachten; ”hoe ga ik dit tot een ‘succes’ maken…..? BAM.. natuurlijk!! Tim je werkt bij Staatsbosbeheer, neem eens contact op met het hoofdkantoor in Driebergen en laat het als activiteit op de website van Staatsbosbeheer plaatsen”. Al snel bleek dit een verstandige keus te zijn geweest. De eerste aanmeldingen kwamen inmiddels binnen. Aanmeldingen niet alleen uit Zeewolde maar ook uit; Leusden, Emmeloord én kinderen uit Amsterdam zijn in het Horsterwold geweest voor de dropping. Nog een erg leuke bijkomstigheid was dat er voornamelijk aanmeldingen binnen zijn gekomen voor kinderfeestjes.

Ik ben echt heel erg blij te zien dat niet alleen bij kinderen het naar BUITEN zijn en BELEVEN weer helemaal leeft maar net zo belangrijk, bij de ouders van nu. Mijn persoonlijke doel heb ik dan ook wel behaald met bovengenoemd. Dit geeft mij een trots gevoel. Een kleine stap in de goede richting!

Volgend jaar weer.. misschien op meer plaatsen?

Was getekend,

Tim Hogenbosch

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog