www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

De Laatste uren in ''het nieuwe land''

27 augustus 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Inmiddels is er alweer bijna een jaar verstreken en dan breken nu de laatste uren aan voor mij in het ”nieuwe land” en ben ik voorbereidingen aan het treffen mij terug te verplaatsen naar ”het oude”.

Op 2 september 2013 ben ik begonnen als leerling outdoor (http://wp.me/p2x1DR-br) . Een 2 jarig traject om te kijken wat de mogelijkheden zijn binnen Staatsbosbeheer op het gebied van outdoor: ”Passen dergelijke activiteiten binnen een organisatie als Staatsbosbeheer en kunnen wij samenwerkingen aangaan met organisaties die zich bezighouden met outdoor activiteiten?”, een redelijk heldere vraag. Een helder antwoord blijft echter nog ergens zweven in het ongewisse.

Ik denk dat ik samen met mijn collega’s van Staatsbosbeheer Zeewolde en mijn collega’s landelijk heel wat gave dingen hebben bereikt. Zo kijk ik met erg veel trots terug op onze actie voor 3FM Serious Request waarin we zelfs de landelijke media hebben bereikt. Heb ik afgelopen winter met veel plezier iedere vrijdagavond droppingen gehouden voor kinderen uit Zeewolde. Als leuke bijkomstigeheid kwamen er ook nog kinderen uit omliggende gemeenten voor de droppingen in het Horsterwold.
De laatste paar maanden in Zeewolde zijn we druk doende geweest met het onwikkelen van nieuwe activiteiten, hier zijn we naar mijn mening goed ingeslaagd. Zo hebben we sinds kort een heuse ecokar safari en is er een heel gaaf concept uitgwerkt voor bedrijfsuitjes.

 

Deel van het Serious Request team
Deel van het Serious Request team

 

Droppingen in Zeewolde
Droppingen in Zeewolde

 

Ecocar safari met kinderen van BSO Kiekeboe
Ecocar safari met kinderen van BSO Kiekeboe

 

Even geduld nog
Even geduld nog
Kus de kikker, wellicht wordt het een prins
Kus de kikker, wellicht wordt het een prins
Bedrijfsuitje
Bedrijfsuitje

 

Altijd ruimte voor een lolletje of 2
Altijd ruimte voor een lolletje of 2

 

Gisteren heb ik te horen gekregen dat ik per 1 september een vaste plek krijg binnen Staatsbosbeheer. Ik begin maandag 1 september in Nistelrode (district Maas, Dommel en Aa) als junior boswachter. Dit is natuurlijk de kers op de spreekwoordelijke taart. Dit had ik niet verwacht maar stiekem van begin af aan wel gehoopt.

Ik heb enorm genoten van alles wat er op me af is gekomen afgelopen jaar en zal mij in de toekomst met het zelfde enthousiasme in blijven zetten. Via deze weg wil ik al mijn collega’s bedanken voor het fantastische jaar.

 

Deel van het team Zeewolde
Deel van het team Zeewolde

Was getekend,

Voorheen leerling, nu Junior Boswachter, Tim hogenbosch

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog