www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

staatsbosbeheer zoekt manager voor Buitencentrum Almeerderhout

29 december 2014 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

28,8 uur per week, standplaats Almere, voor de duur van 2 jaar

Op stadslandgoed de Kemphaan opent binnenkort een prachtig Buitencentrum haar deuren. Buitencentrum Almeerderhout wordt de startlocatie om de prachtige natuur in Almere te ontdekken en te beleven maar ook de plek om iets lekkers te eten. Voor dit prachtige centrum zijn wij op zoek naar een manager. Grijp deze unieke kans als je past bij deze vacature.

image

Vacature Manager Buitencentrum Almeerderhout 

Staatsbosbeheer zet zich in voor de kwaliteit van de leefomgeving voor mensen, planten en dieren, om die te beleven, te beschermen, te benutten en met elkaar te verbinden. We beheren ruim 260.000 ha natuur in Nederland. Staatsbosbeheer maakt zich klaar voor de toekomst, waarin mensen betrokken willen zijn bij de natuur die hen raakt.

Buitencentra
De buitencentra zijn de plekken waar Staatsbosbeheer jaarlijks contact maakt met bijna 1,2 miljoen bezoekers. De centra zijn het startpunt voor een dagje uit in de natuur; het is een prettige plek om te verblijven en uitvalsbasis voor brede range aan activiteiten in het omliggende natuurgebieden. In de programmering en exploitatie werken we intensief samen met de boswachters, externe partners en ondernemers uit de recreatief-toeristische sector.

Staatsbosbeheer opent in maart 2015 het nieuwe Buitencentrum Almeerderhout. Het centrum is het startpunt voor bezoekers van de Stadsbossen rond Almere en Stadslandgoed De Kemphaan, waar het centrum ook deel van uit maakt. Bezoekers kunnen hier terecht voor informatie over natuur en recreatiemogelijkheden in Flevoland. Verder is het voorzien van een winkel en restaurant. In het centrum is ook de balie van het aangrenzende klimbos gevestigd.

Functieomschrijving
Als Manager Buitencentrum ben je verantwoordelijk voor de programmering van activiteiten en de commerciële exploitatie van het centrum. Daarmee lever je ook een bijdrage aan regionale en landelijke communicatiedoelen van Staatsbosbeheer.
Je zorgt voor een gastvrij ontvangst en klantgericht aanbod. Je initieert activiteiten, verzorgt promotie en stimuleert verkoop in de winkel en verhuur van de multifunctionele ruimte en het evenemententerrein. Je werkt daarbij samen met de exploitanten van de horeca, het klimbos en organisaties die actief zijn op de De Kemphaan; Stad en Natuur, Stichting Aap, kindervakantieland en anderen.
Je bent verantwoordelijk voor de jaarplanning, rapporteert over de voortgang, analyseert cijfers en stuurt op financieel resultaat. Daarbij zorg je dat de exploitatie van het centrum wordt geoptimaliseerd.
Als manager werk je met twee vaste (deeltijd) medewerkers en een team vrijwilligers. Je werkt samen met boswachters in Flevoland en het landelijke Team Buitencentra. Je geeft op inspirerende wijze leiding en neemt de medewerkers en vrijwilligers mee in het klantgericht en ondernemend werken, zodanig dat ze dit in de praktijk brengen en weten uit te dragen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de werving en selectie van de vrijwilligers.
Je zorgt voor afstemming met ondernemers waarmee, op basis van zakelijke overeenkomsten, wordt samengewerkt (bijvoorbeeld horeca, natuurattractie of outdoor activiteiten). Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van een relatienetwerk met interne en externe partners (o.a. recreatie ondernemers, gemeente en vrijwilligersorganisaties).

Profiel
Je hebt HBO werk- en denkniveau en ruime ervaring in een managementfunctie in een bedrijfsmatige omgeving. Jouw wijze van leidinggeven is inspirerend en daardoor ben je in staat de medewerkers en vrijwilligers te coachen in de transitie naar een energieke, klantgerichte, zakelijke manier van werken. Je bent op de hoogte van trends en ontwikkelingen in de vrijetijdsmarkt. Je hebt gevoel voor financieel management, sales en marketing en hebt ervaring als resultaatverantwoordelijke voor een bedrijfseenheid. Je bent gericht op samenwerking en een constructieve, ondernemende partner in de relatie met andere recreatief-toeristische ondernemers.
Salarisindicatie
€ 2455 – € 3469 bruto per maand (salarisschaal 9 , BBRA 1984) bij een volledige werkweek.
Sollicitatie
Voor meer informatie kun je -na 5 januari 2015- contact opnemen met Robert Graat, Hoofd productgroep buitencentra, T 06-51289612, r.graat@staatsbosbeheer.nl, of over de sollicitatieprocedure met Marlies Metsemakers, adviseur P&O, T 06-52375609, m.metsemakers@staatsbosbeheer.nl. Stuur je sollicitatiebrief met cv uiterlijk 9 januari 2015 naar: vacatures@staatsbosbeheer.nl

Thijmen van Heerde                                                                                                            Boswachter Almere

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog