www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Boomfeestdag in Zeewolde

23 maart 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Al voor de 59ste keer is dit jaar de boomfeestdag gehouden in Nederland. Hoewel in Almere de landelijke viering was, werd er ook in Zeewolde weer druk geplant. 300 leerlingen van alle basisscholen in Zeewolde waren op de fiets gestapt en door de mist naar de Stille Vallei gereden in het Horsterwold.

IMG_2776

Hier werden ze warm onthaald door Eén, Twee, Hupsakee, die op hun eigenwijze uitleg gaf aan het thema Bomen en water. Na dit leuke ontvangst werden de kinderen welkom geheten door de burgemeester Gorter. Die de aftrap gaf tot de boomfeestdag in Zeewolde.

IMG_2778

Na allemaal uit volle borst te hebben mee gezongen met het boomfeestdaglied, nam de boswachter het woord en verdeelde de scholen onder de begeleiders van de gemeente, vrijwilligers en Staatsbosbeheer.

IMG_2792

Eén helft begon met planten van bomen en struiken op de locatie. Elke school had zijn eigen stukje wat ze in konden planten, dit was feestelijk aangegeven met vlaggetjes.

IMG_2797

De andere helft begon met de kwis. Hiervoor was een route uitgezet met vragen en opdrachten over bomen en water. Alle groepen deden weer volop hun best om de titel Groenschool 2015 binnen te slepen. In het totaal zijn er 2100 bomen en struiken geplant door de leerlingen en nu maar afwachten hoe het met de aangeplante bomen en struiken gaat.
Tegen 11.30 uur waren alle scholen klaar en gingen de leerlingen, voorzien van een appel, moe maar voldaan weer terug naar school in afwachting wie dit jaar de Groenschool zou worden.

IMG_2788

Dit jaar is de GROENSCHOOL 2015 de Toermalijn klas 6b geworden. Van harte gefeliciteerd Toermalijn 6b! Jullie krijgen een exclusieve avonturendag in het Horsterwold met boswachter André Wels en Erik Boom van Outdoor bedrijf EVEN BUITEN.
Zo kwam er een einde aan deze mistige, koude maar mooie dag.
Op naar de 60ste boomfeestdag volgend jaar.

De boomfeestdag in Zeewolde wordt in samenwerking georganiseerd door de gemeente Zeewolde en Staatsbosbeheer.

Zie voor videoverslag: https://kefproductions.wordpress.com/staatsbosbeheer-boomplantdag-2015/

Boswachter Rob Koetsier

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog