www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Staatsbosbeheer organiseert voor de 20ste keer de Doe- en kijkdag

31 maart 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Om de lente in te luiden organiseert Staatsbosbeheer maandag 6 april voor de 20ste keer de Doe- & Kijkdag op Stadslandgoed de Kemphaan in Almere. Van 10.30 uur tot 16.00 uur kun je een voorproefje krijgen van de activiteiten die dit jaar vanuit buitencentrum Almeerderhout zullen plaats vinden. In stands zal door verschillende natuur- en duurzame organisaties informatie worden verstrekt en zijn er buitenactiviteiten voor het hele gezin te doen.

Activiteiten
Ook dit jaar is het weer gelukt om veel activiteiten voor kinderen te organiseren. Om alvast in de stemming te komen geven we alvast inzage in een aantal activiteiten. Altijd al over water willen lopen? de boswachter daagt je uit om het te proberen. Zelf leren hoe je een vuurtje kunt maken? Gebruik de juiste skills en wie weet lukt het je.. Altijd al op een pony willen rijden door het bos? Kom langs en geniet van een buitenritje. Ervaar hoe het is om met pijl en boog of paintball geweer te schieten en werk een te gek hindernisparcours af.
Natuurlijk zijn er naast de verschillende outdoor activiteiten ook de vertrouwde activiteiten: schilder je eigen paasei, bak een broodje boven het kampvuur of timmer je eigen nestkastje. Ook voor eten en drinken is er volop gelegenheid.

11963-SBB opmaak 5616.indd

Buitencentrum Almeerderhout
Iedereen is van harte welkom ook een kijkje te nemen in het nieuwe buitencentrum op stadslandgoed de Kemphaan. Vanuit dit prachtige centrum zullen excursies, evenementen en kinderfeestjes georganiseerd gaan worden. Daarnaast is er gelegenheid om in het bosrestaurant want lekkers te nuttigen terwijl de kinderen naast het terras kunnen spelen.
Voor iedereen die van uitdaging houdt is klimpark funforest geopend.

Demonstraties
Dit jaar vindt er een grote carving wedstrijd plaats. Verschillende houtcarvers gaan beelden maken uit houten boomstammen met een kettingzaag. De carvers strijden om mooie prijzen die zijn aangeboden door diverse organisaties. Kom naar het lindenveld om de kunstenaars aan het werk te zien.

Vervoer
Speciaal voor fietsers is er vanaf het stadshart van Almere een route bewegwijzerd tot aan Stadslandgoed de Kemphaan. Kom je met de auto dan kun je rondom het stadslandgoed parkeren. Vergeet alleen dan niet bij de kassa een uitrijkaart te kopen. Deze kost € 5.- .

Strippenkaart
De toegang van het evenement is gratis. Een deel van de kinderactiviteiten zijn tegen geringe betaling. Koop hiervoor de Kinderdoekaart (soort strippenkaart) aan de kassa, kosten € 5 of € 10.

Thijmen van Heerde
Boswachter Almere

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog