www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

De kop is er af!

22 mei 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Vandaag, vrijdag 22 mei, heb ik de eerste groep van basisschool de Mozaiek , in het kader van een schoolreisjesprogramma, meegenomen door het Horsterwold. Bij aankomst werden de kinderen (leelftijd van gemiddeld 4 jaar ) “getest” of de conditie goed genoeg is om de hele wandeling te doorstaan.IMAG1021

Gelukkig waren alle kinderen sterk genoeg om mee te gaan en kon de groep op pad gaan. Onderweg hebben de kinderen klusjes uitgevoerd, spelletjes gespeeld, kriebeldiertjes over de handen laten lopen en werd het welbekende “konijnenspel” opgevoerd door de kinderen zelf.

Tussendoor werden de kinderen in een rustige omgeving van het sparrenbos gevraagd om op de rug te gaan liggen en stil te zijn en zo alle indrukken met hun zintuigen waar te nemen. IMAG1025Dit is een waar stilte feest om getuige van te zijn. Wonderlijk hoe een groep van 26 piepjonge kinderen zo stil kan zijn. Na afloop was er voldoende energie opgedaan om er weer vol tegenaan te gaan. Het schoolreisje werd afgesloten met een frietenlunch en limonade.

De komende weken gaan we nog met 15 andere schoolklassen van verschillende scholen op pad. Na deze eerste ervaring heb ik er in ieder geval enorm veel zin in!

Groet,

André Wels

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog