www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Het Wisentbos met een nieuw uitstraling

1 juni 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

In het jaar 2014/2015 heeft Staatsbosbeheer in samenwerking met Stichting het Wisentbos en alle belanghebbende partijen het “dorpsbos’ een nieuwe uitstraling gegeven. Naast het reguliere bosbeheer (houtoogst) zijn er nog aantal wensen gerealiseerd. Oude en in aftakelingsfase populieren en wilgen die i.v.m. veiligheid niet meer konden blijven staan zijn weggehaald en hiervoor hebben nieuwe bomen en struiken hun plekje kunnen vinden. Daarnaast zijn er aantal zichtlijnen gerealiseerd waardoor het bos van omsingelde wegen nog sterker te beleven valt.

Op de locatie langs de Lage Vaart waar oude wilgen, die door de watermerkziekte, hun eind hebben bereikt is het ‘smulbos’ aangeplant bestaande uit walnoot, tamme kastanje, kers, kruisbes, zwarte en rode bes.

Door de realisatie van open stroken is er voor vlinders corridor (liefdepaadje) gemaakt. Deze is ingezaaid met bloemrijk bosmengsel zodat de corridor nog aantrekkelijker is voor de insectenfauna.20150512_134527

Alle wegen en paden zijn na de houtoogst hersteld. Op het ruiterpad is over de hele lengte nieuw zand aangebracht.20150430_153657

Al met al, het Wisentbos heeft een groot kwaliteitsimpuls gekregen. Het bos is opener geworden met veel lichtinval en structuurvariatie waardoor de biodiversiteit ruimte heeft gekregen voor verdere toename. Door de aanpassingen in infrastructuur worden de routes voor bezoeker nog aantrekkelijker.20150512_150650

Het Wisentbos is in ieder geval bezienswaardig! Welkom Buiten!

Boswachter Vahid Dizdarevic

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog