www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Terugblik op eenmalige expositie Flora Futura

8 juli 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

Afgelopen vrijdag 3 juli was de expositie Flora Futura in het Almeerderhout. Staatsbosbeheer en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht werkten samen om deze expositie te organiseren. Er waren verschillende technologische kunstwerken te bewonderen, waarin bijvoorbeeld licht, geluid en beeld waren verwerkt.

_MG_3914

Studenten en afgestudeerden van de HKU hadden voor deze expositie zes kunstwerken gemaakt, waaronder ook interactieve. Zo kon je een boom knuffelen waardoor er een geluid uit kwam, als meerdere mensen dit deden ontstond er een harmonie en schenen er visuals op de bomen. Het kunstwerk wat de meeste ‘ooh’s’ en ‘aah’s’ kreeg was de hangende kubus. Een erg simpel uitziend kunstwerk maak in het donker een kunstwerk waar niemand zijn ogen vanaf kon houden.

Het was een geslaagde avond. De kunstwerken en de natuur zijn mooi samengekomen en vormden een indrukwekkend geheel. De een versterkt de ander en dit gaf een mooi effect. De bezoekers wandelden langs een pad verlicht met lantaarns waarna ze op een bijzondere plek in het bos terechtkwamen. Hier stonden de kunstwerken opgesteld en kon een hapje en drankje genuttigd worden.

FloraFutura_SannevanHemert-4

Van te voren wisten de bezoekers niet precies wat hen te wachten stond, maar ze waren blij verrast. Ze vonden de locatie mooi aansluiten op de kunstwerken. Als organisator kijk ik tevreden terug op de avond. De opkomst was boven verwachting en alle kunstwerken stonden er mooi bij. De bezoekers waren enthousiast en de kunstenaars konden laten zien waar ze zo hard aan gewerkt hadden.

Deze nieuwe vorm van het beleven van de natuur sloeg goed aan en hier kan Staatsbosbeheer verder op bouwen.

Marlien Pos
Staatsbosbeheer

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog