www.boswachtersblog.nl/ Flevoland

Inwoners Almere knappen De Groene Kathedraal op

20 augustus 2015 staatsbosbeheerflevoland in Flevoland

IMG_0300

In landschapskunstwerk De Groene Kathedraal in Almere Hout wordt deze week het decor opgebouwd voor de locatievoorstelling

Judas vanTheatergroep Suburbia. Het kathedralenbos is dankzij de spontane inzet van betrokken inwoners uit Almere Hout opgeruimd en toegankelijk gemaakt.

In samenwerking met boswachter Thijmen van Heerde van Staatsbosbeheer en vrijwilligers van het Almeerse Houthakkers Gilde is De Groene Kathedraal opgeruimd, geschoffeld en gemaaid. Het kathedralenbos is weer toegankelijker gemaakt.

Stichting het Almeers Houthakkers Gilde

De Stichting het Almeers Houthakkers Gilde is een groep betrokken buurtgenoten uit Almere Hout die zich, onder regie van Staatsbosbeheer, bezighoudt met onderhoud en uitdunning en werkzaamheden aan de bospercelen in het Kathedralenbos. De bedoeling is dat het nog jonge bos voor de natuurliefhebber, de wandelaar en de recreant, een levendiger en aantrekkelijker aanzien krijgt waarbij ook de onderbegroeiing meer kans krijgt.

IMG_0301

De Groene Kathedraal

Het landschapskunstwerk in de polder van wereldklasse

Almere is jong, snel gebouwd en hard gegroeid. Kunstenaar Marinus Boezem vatte het plan op de stad alvast historie mee te geven, en bouwde een kathedraal van bomen. In 1987 plantte hij 178 populieren volgens de plattegrond van de kathedraal van Reims. Die populieren zijn inmiddels een meter of dertig hoog, en zullen de komende jaren langzaam weer afsterven. Als de kathedraal is verdwenen, zijn alleen nog de herinneringen over. Dan heeft Almere een geschiedenis.

Locatievoorstelling

Judas

Judas

gaat over de man wiens naam synoniem staat voor verraad. In elk tijdperk is er gespeculeerd over Judas en zijn motieven. Nu spreekt Judas zichzelf uit in een poging zijn daad tot menselijke proporties terug te brengen. De voorstelling is te zien van 26 augustus t/m 12 september (van woensdag t/m zaterdag).

Naast de voorstelling wordt een randprogrammering aangeboden waar cultuur en natuur samenkomen. Zo geeft boswachter Thijmen van Heerde op de zaterdagen een inleiding over de flora en fauna van De Groene Kathedraal en ‘het goed en kwaad in de natuur’.

Judas is tot stand gekomen in samenwerking met Schouwburg Almere/KAF, Land Art Live en Staatsbosbeheer. Meer informatie en kaarten: via www.theatergroepsuburbia.nl of telefonisch 036 – 844 81 48 en via Schouwburg Almere, www.schouwburgalmere.nl.

Theatergroep Suburbia

Theatergroep Suburbia is het stadsgezelschap van Almere. Naast voorstellingen in het theater speelt het stadsgezelschap ook op verschillende plekken in Almere of in de natuur van Flevoland. Theatergroep Suburbia kiest bij de locatievoorstellingen steeds een speciale plek die bij het toneelstuk past.

Tekst Surburbia

 

 

reageren

geef een reactie

i

Mis geen enkel bericht van dit boswachtersblog